fbpx
ППО України намагався «пройти» радянський «Стриж»

ППО України намагався «пройти» радянський «Стриж»

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Державний випробувальний полігон «Ягорлик» ЗРК ЗРК «Бук» Навчання ППО та ПРО С-300

На півдні України засоби протиповітряної оборони (ППО) намагався пройти радянський «Стриж» – безпілотні літальні апарати Ту-141.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на офіційне повідомлення Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Вони, в рамках навчань на полігоні «Ягорлик» на Херсонщині, імітували повітряні цілі для розрахунків зенітних ракетних комплексів (ЗРК).

Повітряні цілі для підрозділів зенітних ракетних військ (ЗРВ) озброєні ЗРК С-300ПТ та «Бук» також імітували літаки тактичної авіації Повітряних Сил.

Пускові установки ЗРК «Бук»

Окрім ППО Повітряних Сил в тренуванні взяли участь й підрозділи з протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України.

Цей тип безпілотних літальних апаратів радянського виробництва, що дістались нам у «спадщину» від радянської армії, за своїми тактико-технічними характеристиками безнадійно відстають від сучасних зразків БПЛА провідних країн світу, тому їх використовують у якості керованих мішеней.

Пускові установки ЗРК С-300ПТ

Крейсерська швидкість Ту-141 складає 1110 км/годину, для прикладу цей же показник для російських винищувачів Су-30 – 800-950 км/год.

Таким чином розрахунку українських систем протиповітряної оборони набувають навичок по виявленню, цілевказанню та знищенню цілей у максимально наближених до реальних умов.

Про нещодавні тренування сил та засобів локальних угруповань протиповітряної оборони у Повітряних Сил Збройних Сил України звітують як «успішно завершені».


ЗСУ провели масштабні навчання біля окупованого Криму


Подібні тренування з ракетною стрільбою відбуваються регулярно після створення Державного полігону «Ягорлик» у Херсонській області.

Випробувальний полігон призначений для стрільб з усієї наявної номенклатури озброєння української армії, а також випробування перспективної зброї великої дальності ураження.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Державний випробувальний полігон «Ягорлик» ЗРК ЗРК «Бук» Навчання ППО та ПРО С-300