fbpx
Правляча партія Росії хоче офіційно завозити зброю на Донбас

Правляча партія Росії хоче офіційно завозити зброю на Донбас

Війна на Донбасі Донбас Російська агресія Росія Світ Сусіди Україна

Правляча партія Росії «Единая Россия» наполягає почати відкрито завозити військову продукцію на окуповані території України.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву представників партії «Единая Россия».

До керівництва Росії звернувся голова фракції у Держдумі Володимир Васильєв з проханням надати допомогу «ДНР та ЛНР» у вигляді постачання військової продукції.

«У Раді Думи, у фракції, у партії ми консультувалися з цього питання і дійшли розуміння, що не можемо кинути людей на свавілля “київського режиму”. У зв’язку з цим ми звертаємось до керівництва нашої країни надати допомогу “Луганській та Донецькій республікам” у вигляді постачання необхідної для стримування “агресії” військової продукції», – йдеться заяві партії «Единая Россия».

Раніше з аналогічною пропозицією виступив перший заступник голови Ради Федерації, секретар генеральної ради «Единая Россия» Андрій Турчак.

За словами представників партії «Единая Россия», дії країн НАТО в Україні викликають у них тривогу.

«Ми сьогодні розуміємо те, що сьогодні накачують Україну ракетними комплексами, гранатометами, іншими боєприпасами. Причому там-таки з’являються і інструктори, які навчають використання цих систем. Це велика небезпека», – заявив представник партії «Единая Россия» Володимир Васильєв.

Нагадаємо, в Україні на окупованих територіях з 2014 року фіксуються факти використання російської зброї проти українських сил.

Військовий України з трофейним російським кулеметом «Печенег». Фото з архіву редакції MIL.IN.UA

Також, присутність російської зброї на Донбасі неодноразово фіксувала спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

До прикладу, у листопаді 2021 року ОБСЄ опублікувала у відкритий доступ знімки з Донбасу, на яких зафіксовано скупчення реактивних систем залпового вогню, включно з російською модифікацією «Град-К».

Реактивні системи залпового вогню окупаційних сил Росії, включно з РСЗВ "Град-К" на Донбасі. 5 листопада 2021 рік. Фото: ОБСЄ

У вересні 2021 року безпілотник ОБСЄ зафіксував російську радіолокаційну станцію 51У6 «Каста-2Е1» у Донецькій області.

В Україні також вирішується питання щодо передачі доказів використання російської зброї на Донбасі до міжнародних судових інстанцій. Заборонені міни з Росії вже долучено до справи з порушення законів та звичаїв війни.

Війна на Донбасі Донбас Російська агресія Росія Світ Сусіди Україна