fbpx
Правоохоронці не пустили в Молдову члена “ПВК “Вагнер” та розкрили групу організаторів масових заворушень

Правоохоронці не пустили в Молдову члена “ПВК “Вагнер” та розкрили групу організаторів масових заворушень

"ПВК Вагнер/Лига" Війна з Росією Молдова Росія Сусіди

Прикордонна поліція Молдови не пустила в країну представника російської “ПВК “Вагнер”.

Чоловік прибув в Кишинів літаком, але пройти прикордонний контроль він не зміг. Його відправили у країну з якої він прибув.

Про це повідомили у Прикордонній поліції Молдови.

Проведені заходи, на підставі аналізу ризиків та інформації, отриманої спільно з національними органами влади, в тому числі і шляхом обміну інформацією з міжнародними партнерами, дозволив нам виявити в потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представник ПВК з Росії (“ПВК “Вагнер”). Його не пустили в країну і літаком повернули в державу з якої він прилетів“, – повідомили в поліції.

Фото члена "ПВК "Вагнер", якого не пустили в Молдову, 12 березня 2023 Фото: Поліція Молдови

В поліції зазначили, що за останній тиждень не пустили в країну 182 іноземних громадяни та 46 одиниць транспорту. При цьому 165 з них порушили молдавське прикордонне та міграційне законодавство.

У виданні NewsMaker зазначили, що за останню добу потік осіб, що прибувають у Молдову виріс: в країну в’їхало понад 23,8 тисячі осіб і майже всі вони іноземні громадяни, близько 5 тисяч з них громадяни України.

Загалом за сім днів в Молдову заїхало 229 635 осіб та 63 332 транспортних засобів.

З метою виключення безпекових ризиків, в умовах надзвичайного стану в Республіці Молдова, а також війни, розпочатої Росією проти України, на всіх пунктах пропуску через державний кордон застосовуються протоколи безпеки, що передбачає додаткові контроль перетину державного кордону для подорожуючих, особливо для іноземних громадян“, – йдеться у повідомлені поліції.

Фото документів члена "ПВК "Вагнер", якого не пустили в Молдову, 12 березня 2023 Фото: Поліція Молдови

Пізніше в поліції Молдови повідомили що розкрили групу організаторів протестів, які мають дестабілізувати ситуацію в країні.

Голова Національної поліції Молдови Віорел Чернеуцяну розповів, що напередодні, 9 березня правоохоронцям вдалося зупини громадянина Росії, який прибув в Кишинів з метою провести навчання серед осіб, що збиралися дестабілізувати ситуацію.

Вони мали почати заворушення в тому числі на акції, яку планують на 12 березня члени та прихильники проросійської партії “Шор”.

Нагадаємо, 9 березня влада так званої “ПМР” звинуватила Службу безпеки України на начебто підготовці “теракту” проти низки посадових осіб невизнаного Придністров’я.

СБУ відреагувала на це повідомлення та завали відповідні заяви нісенітницею.

"ПВК Вагнер/Лига" Війна з Росією Молдова Росія Сусіди