fbpx
Правоохоронці встановили факт скоєння воєнного злочину військових РФ в Гостомелі

Правоохоронці встановили факт скоєння воєнного злочину військових РФ в Гостомелі

Війна з Росією Воєнні злочини ЗС Росії Київська область Національна поліція Прокуратура СБУ Україна

25 лютого окупаційні війська впродовж шести годин розстрілювали автівки цивільних в Гостомелі. Слідство встановило особи п’яти російських військових, причетних до злочину.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Правоохоронці встановили 11 потерпілих і 41 свідка злочину. У процесі розслідування провели 57 експертиз і 9 слідчих експериментів.

Слідчі отримали відео з камер відеоспостереження, які працювали поруч з місцем розстрілів, та відеозапис свідка подій.

Вдалося ідентифікувати п’ятьох російських військових, які розстрілювали цивільні авто. Їм заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Йдеться про військовослужбовців зведеного загону підрозділів Росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька Кемеровської області, а також загону особливого призначення з Красноярського краю РФ.

Правоохоронці ідентифікували російських військових причетних до воєнних злочинів в Гостомелі

Окупанти рухалися у бік Києва, але дійти до столиці України їм не вдалося, тому 25 лютого вони зайняли позицію у Гостомелі.

У районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської агресори більше шести годин розстрілювали легкові автомобілі з місцевими жителями, які намагались евакуюватись. Встановлено, що злочинний наказ стріляти по цивільних віддавали командир підрозділу “омонівців”, його заступник і представник командування Росгвардії по Красноярському краю, – йдеться в повідомлені СБУ.

Від куль окупантів загинуло п’ятеро людей, ще шестеро – отримали поранення.

Серед загиблих є громадянин РФ. Серед постраждалих – громадянин Німеччини та двоє працівників Бучанського райвідділу поліції.

Національна поліція України опублікувала відео зі свідченнями постраждалих.

Нагадаємо, в Україну прибула місія французьких фахівців, які працюватимуть разом з українськими колегами для документування злочинів на деокупованих територіях Харківщини.

Війна з Росією Воєнні злочини ЗС Росії Київська область Національна поліція Прокуратура СБУ Україна