fbpx
Представлена РСЗВ «Ураган» на шасі TATRA

Представлена РСЗВ «Ураган» на шасі TATRA

«Шепетівський ремзавод» Tatra Артилерія БМ-27 «Ураган» Модернізація ОПК РСЗВ Україна

Державним підприємством «Шепетівський ремонтний завод» представлена РСЗВ «Ураган» на шасі TATRA.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на інформацію оприлюднену Defense Express.

Раніше планувалось показати її на міжнародній виставці озброєні «Зброя та безпека 2020», але через перенесення виставки журналістів запросили вже на її випробування.

Демонстрація відбулась на одному з військових полігонів Міністерства оборони України.

Модернізація реактивної системи залпового вогню «Ураган» отримала назву «Буревій», у номенклатурі боєприпасів всі наявні до РСЗВ БМ-27, а також у перспективі збільшені по дальності у 65 км «Тайфун-2» від КБ «Південне».

РСЗВ «Буревій» на шасі TATRA

Реактивна система «Буревій» оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі боя.

Пуски з РСЗВ «Буревій» на одному з полігонів ЗСУ

В якості заміни шасі радянського ЗіЛ-135ЛМ використано Т815-7Т3RC1 від чеської фірми TATRA з колісною формулою 8х8 та може рухатися максимальною швидкістю понад 100 км/год.

Це вже не перший зразок по заміні базового шасі ЗіЛ-135ЛМ, раніше було представлено бойову машину «Бастіон-3», яка представляє собою встановлену артилерійську частину «Урагану» з 220-мм пусковими на базове шасі КрАЗ-63221 із колісною формулою 6×6.

БМ-27 «Ураган» на шасі КрАЗ («Бастіон-03») під час виставки «Зброя та безпека»

Окрім спроб по заміні шасі, український ОПК для Збройних Сил України опанував модернізацію базової машини на шасі ЗіЛ-135ЛМ.

На машині проводиться ремоторизація бензинових двигунів радянського виробництва на дизельні Д245 білоруського виробництва.

РСЗВ БМ-27 Ураган

Це дало можливість майже удвічі зменшити об’ємну витрату палива з 150 літрів на 100 км при бензинових двигунах, до 80 літрів з використанням нових дизельних на ту ж відстань.

Окрім робіт на БМ-27 по зміні радянського шасі на підприємстві опрацьовують базу автомобілів TATRA і для інших реактивних та ракетних систем.

«Шепетівський ремзавод» Tatra Артилерія БМ-27 «Ураган» Модернізація ОПК РСЗВ Україна