fbpx
Президент і міністр оборони Латвії закликають НАТО забезпечити Україну військовою технікою

Президент і міністр оборони Латвії закликають НАТО забезпечити Україну військовою технікою

Балтія Війна з Росією Військова допомога Європа Латвія НАТО Світ Україна

Президент Латвії Еґілс Левітс і міністр оборони країни Артіс Пабрікс закликали союзників у НАТО забезпечити Україну озброєнням і військовою технікою.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Латвійські політики також застерегли інші країни від послаблення рішучості в протидії Росії.

“Захід, США, Європейський Союз, усі західні демократичні держави повинні не просто підтримувати, а наростити свою військову допомогу Україні.

Ви можете пересвідчитися, що ця військова допомога справді ефективна…

Політично кажучи, я вважаю, що Захід повинен передати Україні всю зброю, якої вона потребує“, – сказав президент Латвії в інтерв’ю The Times.

На думку латвійського міністра оборони, нерішучість Заходу через страх ядерної війни лише заохочує дії Володимира Путіна. Тому цивілізований світ має допомагати Києву всіма засобами, аби Україні вдалося звільнити усі окуповані території. І залучати потрібно всі можливі види підтримки – окрім участі військових з інших країн у бойових діях на території України.

“Російська інформаційна війна і пропаганда здійснили значний вплив. Багато хто на Заході справді вважає, що будь-яка підтримка України може призвести до подальшої ескалації та засмутити Путіна, Кремль, Росію. То була велика помилка, бо єдине, що провокує Росію, – це слабкість”, – наголосив Пабрікс.

Він також додав, що не бачить жодної причини, чому б Україна не отримала західну бронетехніку.

Глава Міноборони Латвії також порівняв війну Росії проти України із Другою світовою, у якій Москва діє подібно до нацистів.

“Якщо ми хочемо закінчити війну, якщо ми хочемо забезпечити зерном третій світ, якщо ми просто хочемо жити звичним життям, єдиний шлях уперед – це перемога Україні. Ніяких альтернатив, компромісів, мирних переговорів, де ми віддамо щось Москві, як це зробив Чемберлен. Це не буде рішенням. То буде просто підготовка до наступної війни на натівській землі”, – наголосив Пабрікс.

Танк M1A1 Abrams військових США в Іраку. 2005 рік. Фото з відкритих джерел

Нагадує, що Україна розраховує отримати танки Abrams від Сполучених Штатів та Leopard 2 від Німеччини. Про це у розмові з німецькими журналістами заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Балтія Війна з Росією Військова допомога Європа Латвія НАТО Світ Україна