fbpx
Президент Литви передав ЗСУ «ловця дронів»

Президент Литви передав ЗСУ «ловця дронів»

Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Литва Піхотне озброєння Руслан Хомчак Співпраця Спорядження Україна

Під час зустрічі у Посольстві Литовської Республіки в Україні, Президент Литви Ґітанас Наусєда урочисто передав Головнокомандувачу ЗСУ генерал-полковнику Руслану Хомчаку «ловця дронів».

Про це повідомила пресслужба литовського президента.

«Ловець на безпілотні літальні апарати» – це радіоелектронний комплекс протидії дронам EDM4S, виробництва литовської компанії NT-Servise.

Головнокомандувач ЗC України генерал-полковник Руслан Хомчак подякував литовським союзникам і запевнив, що зазначений зразок озброєння збереже не одне життя і найближчим часом буде передано до однієї з бригад українського війська.

Ми цінуємо і завжди будемо пам’ятати, хто першим прийшов на допомогу в 2014 році. Користуючись нагодою, хочу Вас запевнити, що ця зброя потрапить у правильні руки, – підкреслив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Антидронова рушниця EDM4S виробництва литовської компанії NT Service

Президент Литовської Республіки Ґітанас Наусєда під час церемонії передачі обладнання для протидії БПЛА зазначив:

Мені дуже приємно, що так званий ловець безпілотних літальних апаратів, виготовлений литовцями, підвищить безпеку українських військовослужбовців

Окремо Головнокомандувач ЗСУ подякував за допомогу в інструкторах, які допомагають підвищувати навички наших воїнів.

Українські та литовські оператори ССО під час спільних тренувань перед виїздом у Карпати

Сьогодні, важко переоцінити військову допомогу наших литовських побратимів. Поряд з військовою технікою та обладнанням, хочу окремо виділити виняткову роботу інструкторів, починаючи із сержантів і закінчуючи моїми добрими колегами – генералами Віталіусом Вайкшнорасом та Вальдемарасом Рупшисом!, – підсумував Руслан Хомчак.


Президент Литви прибув до України військовим літаком


Цьогорічну передачу литовських антидронових рушниць для ефективної боротьби з ворожими БПЛА, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак анонсував наприкінці минулого року.

Тоді він сказав, що перед цим відбувалось проведенням всіх необхідних випробувань литовських засобів РЕМ, включно з тестуванням у зоні бойових дій.

Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Литва Піхотне озброєння Руслан Хомчак Співпраця Спорядження Україна