fbpx
Проект нового корабля підтримки від компанії Navantia

Проект нового корабля підтримки від компанії Navantia

Navantia Десантні катери та кораблі Суднобудування Флот

На виставці PACIFIC 2019, що пройшла у Сіднеї, австралійське відділення іспанської суднобудівної компанії Navantia презентувало проєкт нового судна підтримки JSS.

Про це повідомляє Naval-Pages з посиланням на Naval News

За основу проєкту JSS (Joint Support Ship), якій орієнтований як на австралійський, так і на зовнішній ринок, взяли універсальні десантні кораблі класу Galicia, які використовуються у складі ВМС Іспанії.

Очікується, що потреба австралійських ВМС може скласти 1-2 корабля, а також у Navantia Australia вважають, що проєкт може зацікавити ВМС Малайзії та інших країн.

«Цей корабль націлено на задоволення нових потреб ринку. Я впевнений, що у будь-якої країни цей проєкт може викликати цікавість», – повідомив Девід Сіппел, корпоративний директор Navantia Australia.

Проект корабля JSS

Короткі технічні характеристики проєкту:

Довжина: 176 метрів
Ширина: 25 метрів.
Швидкість: до 20 вузлів
Дальність плавання: 6000 морських миль.
Екіпаж: 160 осіб
Десантомісткість: до 300 осіб

Корабель дозволяє брати на борт бронетехніку та транспортні засоби загальною масою до 500 тонн, а також два десантних катери типу LCC і два гелікоптери.

Компонування нового корабля JSS

Резервуари JSS розраховані на 3600 тонн суднового дизельного палива, 600 тонн авіаційного пального і 400 тонн прісної води. Судно оснащене двома паливними заправними станціями. Також проєкт передбачає медичний блок, що включає операційну, відділення інтенсивної терапії, рентген-кабінет, стоматологічне відділення та ін.

Корабель оснащується двома артустановками Mark 15 Phalanx CIWS, пусковими установками для відстрілу «пасток» та багатофункціональним радіолокатором.

Navantia Десантні катери та кораблі Суднобудування Флот