fbpx
Проходять державні випробування БПАК «Лелека-100»

Проходять державні випробування БПАК «Лелека-100»

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Випробування ЗСУ Україна

В Україні проводять державні випробування дослідного зразка безпілотного авіаційного комплексу (БПАК) «Лелека-100».

Про це повідомляє Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації ОВТ.

Випробувальні польоти проводять спільні екіпажі з-поміж зовнішніх пілотів від виробника та випробувальної бригади ДНДІ ВС ОВТ, які пройшли відповідну підготовку.

Зовнішньо траєкторні вимірювання здійснюють з допомогою радарної системи MFTR-2100/40.

За програмою Державних випробувань передбачено оцінювання авіаційного комплексу в умовах протидії засобів протиповітряної оборони (ППО) та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

2С6 «Тунгуска». Випробування БПАК «Лелека-100». Жовтень 2020. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Довідково. БПАК «Лелека-100» — український військовий багатофункціональний безпілотний літальний апарат, створений українською компанією DeViRo, для розв’язання завдань з аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу.

Комплекс розроблений для роботи в умовах складної радіоелектронної обстановки, у режимі навмисної постановки радіозавад або блокування систем супутникової навігації.

Відзначається, що БПАК стійкий до погодних умов та придатний для використання у будь-який час доби. 2016 року за результатами визначальних відомчих випробувань був допущений до експлуатації в ЗС України.

Випробування безпілотника. Жовтень 2020. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

За результатами випробувань буде ухвалене рішення щодо прийняття безпілотного авіаційного комплексу «Лелека-100» на озброєння Збройних Сил України.

Нагадаємо, у травні 2020 року у Черкаській області прикордонники провели навчання з повітряного моніторингу кордону за допомогою безпілотного авіаційного комплексу (БПАК) «Лелека-100».

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Випробування ЗСУ Україна