fbpx
Прокуратура повернула 753,1 га земель полігону на Закарпатті

Прокуратура повернула 753,1 га земель полігону на Закарпатті

Закарпаття Прокуратура Україна

Прокуратура повернула державі 753,1 га земель військового полігону на Закарпатті.

Про це повідомила Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

У суді доведено, що законодавством не передбачено можливості ведення мисливського господарства на землях оборони, а тому передача мисливського угіддя не відповідає положенням закону.

Північним апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону в інтересах Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційного відділу м. Мукачеве та однієї з військових частин про повернення до державної власності земель полігону площею 753,1 га.

Так, в суді визнано незаконним та скасовано рішення Закарпатської облради про надання мисливських угідь в користування громадській організації, а також визнано недійсним договір про ведення мисливського господарства на цій території.

Військові навчання з резервістами Закарпаття

Установлено, що договором, в порушення вимог земельного законодавства, незаконно надано в оренду на 15 років товариству мисливців та рибалок територію лісового фонду військового містечка та частини земельних угідь Ужгородського полігону для ведення мисливського господарства.

Раніше у судовому порядку було відновлено права Міністерства оборони України на майновий комплекс державного підприємства Міністерства оборони України «Одеський автомобільний ремонтний завод», що був доведений до банкрутства та за тіньовими схемами реалізований третім особам.

46-й автомобілеремонтний завод було визнано банкрутом та Господарський суд призначив арбітражного керуючого, який взявся продати майно, і пустив його з молотка.

Впродовж 2017-2018 роках арбітражний керуючий — ліквідатор державного підприємства «Одеський автомобільний ремонтний завод», який наразі переховується від слідчих органів на тимчасово окупованій території Кримського півострова, вчинив ряд незаконних дій, спрямованих на заволодіння нерухомим майном та земельною ділянкою підприємства, в інтересах приватних юридичних осіб.

Так арбітражний керуючий вирішив провести аукціон з продажу майна без узгодження з Міністерством оборони, що є порушенням закону.

Наразі завод повернуто до державної власності – постанови суду у зазначених судових справах набрали законної сили.

Зараз колишнє авторемонтне підприємство займає територію у 4,2 гектари, зі стану його споруд виробничу діяльність вже відновити не вдасться, проте найімовірніший варіант – це реалізація за ринковою ціною майнового комплексу та направлення коштів до Міністерства оборони України.

Закарпаття Прокуратура Україна