fbpx
Прикордонників Сумщини озброїли трофейною БМП-2

Прикордонників Сумщини озброїли трофейною БМП-2

БМП-2 Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії ДПСУ Сумщина Трофеї Україна

На Сумщині прикордонний парк броньованої техніки посилено трофейною російською бойовою машиною піхоти БМП-2.

Про це у Фейсбуці повідомило Східне регіональне управління ДПСУ.

Відсьогодні на Сумщині, українські прикордонники захищатимуть кордон на трофейній російській військовій техніці.

Захисники кордону отримали бойову машину БМП-2 у своє розпорядження від голови Роменської військової адміністрації Дениса Ващенка.

Передаючи охоронцям кордону бойову машину він зазначив, що дана техніка дісталася як трофей.

«Я дякую хлопцям-добровольцям, які стали на захист, саме нашого Роменського району, та всієї України й Сумської області. Дістали, відремонтували і сьогодні ми з радістю передаємо цей трофей прикордонникам для того, щоб вони обороняли наш кордон, давали гідну відсіч російським окупантам і боронили нашу землю. Дякую!», – зазначив голова військової адміністрації Вадим Ващенко.

Прикордонники нагадують, що вони разом з побратимами з Сил оборони України продовжують утримувати визначені позиції та боротися з російським агресором.

Нагадуємо, що російські війська, увечері 4 травня зі своєї території обстріляли населені пункти Глухівської та Есманської громад на Сумщині, повідомив у Телеграмі начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

«Близько 20.00 росіяни почали зі свого боку кордону обстрілювали наші громади. Глухівська громада, мінометний вогонь, близько 20 прильотів в районі села Сопич. Есманська громада, околиці Бачівська та Товстодубове. Близько 18 мінометних прильотів з боку ворога», – йдеться у повідомленні.

Постраждалих і руйнувань внаслідок обстрілів немає.

БМП-2 Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії ДПСУ Сумщина Трофеї Україна