fbpx
Прикордонники на півночі України відпрацьовують тактику бойового спротиву

Прикордонники на півночі України відпрацьовують тактику бойового спротиву

ДПСУ ЗСУ Навчання Об’єднані зусилля Тероборона (ТрО) Україна

На території північних прикордонних областей проходить активна фаза стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля ‒ 2021».

Про це інформує Мілітарний.

Прикордонників залучено до виконання елементів бойового спротиву, підтримання режимних обмежень та активних навчальних військових дій, повідомили у ДПСУ.

Як складова сил територіальної оборони, прикордонники спільно з військовослужбовцями Збройних сил України відпрацьовують основні елементи взаємодії та спільних дій під час захисту державного кордону.

В прикордонних районах створено єдиний скоординований механізм дій сил безпеки та оборони здатний дати гідну відсіч ворогу.

Загальну координацію дій здійснюють представники командування ЗСУ.

Також під час навчань прикордонники долучені до роботи штабів зон територіальної оборони.

Нещодавно у Чернігівській та Сумській областях проведено масштабні тактико-спеціальні навчання. У заходах було залучено понад 1,5 тис. осіб і понад 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати.

Тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних. У ході навчань було посилено режим безпеки на військових, інфраструктурних та інших стратегічно важливих об’єктах обох регіонів.

СБУ на контрдиверсійних навчаннях. Вересень 2021

За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. На виконання свого завдання «зловмисники» намагалися вчинити «диверсії» на декількох оборонних і промислових об’єктах.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

Держприкордонслужба продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування державних рубежів. Особлива увага приділяється ділянці українсько-російського кордону. Наразі триває активне облаштування кордону на Сумщині.

ДПСУ ЗСУ Навчання Об’єднані зусилля Тероборона (ТрО) Україна