fbpx
Прикордонники отримали три швидкісні човни UMS Boats

Прикордонники отримали три швидкісні човни UMS Boats

ДПСУ Кордон Співпраця Україна Флот Швидкісні катери

В рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Разом з ЄС до безпеки кордонів» прикордонники отримали три швидкісні човни UMS Boats.

Про це повідомила пресслужба відомства у Facebook.

Їх отримали охоронці кордону на Одещині та Вінничини.

Проєкт, виконавцем якого виступає IOM Ukraine фінансується Європейським Союзом.

Два патрульних катери UMS-425 CC та UMS-545 DC, а також потужний двигун для наявних катерів, правоохоронці використовуватимуть на річкових та озерних ділянках кордону.

Разом з ними передано причепи-лафети для транспортування човнів.

Швидкісний човен UMS-425CC

Європейський Союз має й інші програми підтримки надводних спроможностей України, так у грудні 2020 року разом з Програмою розвитку ООН вони передали рятувальникам Маріуполя три спеціальні моторні човни.

Окрім плавзасобів рятувальники ДСНС у Донецькій області отримали три причепи для їх транспортування та спеціалізоване обладнання для роботи на воді.

Рятувальники використовуватимуть нову техніку для роботи вздовж узбережжя Азовського моря, зокрема в Маріуполі та в Мангушському районі, аби ефективніше патрулювати морську акваторію та оперативніше реагувати на потенційні небезпеки.

«…човни залучатимуться під час рятувально-пошукових операцій для порятунку людей, що потрапили в небезпеку на воді», – повідомили у пресрелізі ООН.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН:

  • Програма розвитку ООН (ПРООН)
  • Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки)
  • Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA)
  • Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО)

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

ДПСУ Кордон Співпраця Україна Флот Швидкісні катери