fbpx
Прикордонники з пострілами затримали порушника кордону

Прикордонники з пострілами затримали порушника кордону

ДПСУ Затримання Кордон

У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» на українсько-польському кордоні водій автомобіля незаконно перетнув державний кордон.

Про це інформує пресслужба ГУ Нацполіції у Львівській області.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, інцидент трапився приблизно о 21:00. Як встановили правоохоронці, 38-річний водій мікроавтобуса Ford, перебуваючи у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» не виконав вимоги працівників митниці, автомобілем збив ворота і виїхав з території пункту пропуску.

Фото з матеріалу справи

Прикордонники з пострілами переслідували мікроавтобус майже 3 км. Після двох попереджувальних пострілів у повітря, третій здійснили по колесу автівки і лише після цього водій був змушений зупинитися.

Фото з матеріалу справи

Як повідомили у Галицькій митниці, напередодні чоловік перевозив з Польщі 986 кг продуктів харчування (сир, м’ясопродукти) та задекларував їх. Оскільки він значно перевищив обсяг продуктів для власного споживання, цей товар не пропустили на територію України та здали на склад.

«Учора, громадянин згідно зі своєю заявою, отримав товар для вивезення в Республіку Польщу. Відповідно до технологічної схеми його супроводжував працівник митниці, для того, щоб впевнитись, що він оформить документи для повернення в Республіку Польща. Однак водій відразу змінив напрямок руху, автомобілем збив ворота і виїхав з території пункту пропуску в напрямі м. Рава Руська», – вказано у повідомленні митників.

Фото з матеріалу справи

Водієм виявився 38-річний житель Жовківського району, його затримали в порядку ст.208 КПК України. Невдовзі суд обере для нього запобіжний захід. Обставини події встановлюються.

Слідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) ККУ. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Проводиться досудове розслідування.

ДПСУ Затримання Кордон