fbpx
“Прилуки” та “Генічеськ” поставлені у плавдок МСЗ

“Прилуки” та “Генічеськ” поставлені у плавдок МСЗ

«Прилуки» (P153) ВМС України Миколаїв Миколаївський суднобудівний завод Судноремонт Тральщик «Генічеськ» (U360) Україна Флот

Патрульний катер “Прилуки” та рейдовий тральщик “Генічеськ” поставлені у плавдок ДП “Миколаївський Суднобудівний Завод”.

Про це повідомляє сайт “Миколаїв – місто корабелів”.

В акваторію держпідприємства для проходження ремонту кораблі увійшли 1 квітня 2021 року.

А, вже 9 квітня, катер “Прилуки” та рейдовий тральщик “Генічеськ” стали у плавдок, для виконання докової частини ремонту. “Прилуки” пройдуть плановий доковий ремонт і невдовзі повернуться на службу. “Генічеськ” чекає капітальний ремонт на багато місяців.

Для того, щоб катер і тральник потрапили до акваторії підприємства, у Миколаєві тимчасово розвели три мости: Південнобузький, Інгульський та пішохідний понтонний. Заход кораблів відбувся за графіком. Резервним днем для розведення мостів було визначено 2 квітня.

Патрульний (колишній ракетний) катер “Прилуки” (P153) чекає плановий доковий ремонт – дефектація та відновлення зовнішньої обшивки та конструкцій корпусу, ремонт гвинто-стернового пристрою, донно-забортної арматури, цистерн, трубопроводів, системи головного двигуна, електромеханічної системи тощо.

Попередній доковий ремонт ракетний катер «Прилуки» проходили у 2018 році. Тоді, на доковий ремонт до Миколаївського суднобудівного заводу він прибув 11 вересня, а самі ремонтні роботи завершилися в листопаді того ж року. За це час на підприємстві було проведено роботи з оновлення обшивки корпусу, ремонту донної апаратури та інші відновлювальні роботи.

Рейдовий тральщик “Генічесь” (M360) чекає капітальний ремонт, що окрім відновлення усіх корабельних систем, передбачає також повну заміну зовнішньої обшивки та багатьох конструкцій корпусу.

Рейдовий тральщик “Генічеськ” – єдиний мінно-тральний корабель, що лишився у складі Військово-морських сил України після окупації Криму.

“Ми маємо все необхідне для того, щоб ремонтувати вітчизняні військові кораблі та зміцнювати обороноздатність нашої держави”, – наголошує директор Миколаївського суднобудівного заводу Валерій Калашніков.

Варто зазначити, що невдовзі заплановано підписання ще одного договору між МСЗ і ВМС Збройних сил України, відповідно до якого підприємство розпочне ремонт артилерійського катера “Скадовськ”. – зазначають в УКРОБОРОНПРОМі.

У березні Мілітарний повідомляв про захід кораблів ВМС України, для проведення ремонтних та відновлювальних робіт на Миколаївському підприємстві.

 

 

«Прилуки» (P153) ВМС України Миколаїв Миколаївський суднобудівний завод Судноремонт Тральщик «Генічеськ» (U360) Україна Флот