fbpx
Пуски «Нептун»: активність авіації в Одесі

Пуски «Нептун»: активність авіації в Одесі

«Нептун» Авіація Випробування Одеса

Учорашні випробування та пуски українського комплексу крилатих ракет Р-360МЦ «Нептун» супроводжувала активність військової авіації в Одесі.

Про це повідомляє «Думская».

За інформацією видання вже зранку на військовому аеродромі «Шкільний» розпочались приготування технічних служб.

Близько обіду на військовий аеродром прибули Міністр оборони України Андрій Таран, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, а також інші високопоставлені військові, котрі після відвідин бази ВМС ЗС України в Одесі відправились декількома гелікоптерами Мі-8МСБ та Мі-14ПС на Державний випробувальний полігон «Алібей» на півдні Одеської області.

Гелікоптер Мі-8МСБ-В після зльоту в Одесі

Для забезпечення пусків у морі був обмежений район плавання в Чорному морі, що забезпечували кораблі та катери ВМС ЗС України, а в небі патрулювала пара прикордонних літаків DA40 Diamond, що вилетіли з аеродрому «Шкільний» безпосередньо перед випробуваннями.

Патрульний літак DA40 Diamond Державної прикордонної служби України

Окрім них була задіяна пара винищувачів Су-27М1 та Су-27УБМ, які чергують на Одещині та злетіли з аеродрому за декілька хвилин до старту «Нептуна».

Пара винищувачів Су-27М1 та Су-27УБМ після зльоту в Одесі

Винищувачі злітали зі злітно-посадкової смуги одеського аеропорту одночасно парою, що як відмічає журналіст «Думської» є доволі рідкисною подією в Одесі.

Як і при попередніх пусках винищувачі супроводжували ракети в ході польоту над водою та вели відеозапис.

Відео з одного із попередніх пусків та супроводу винищувачами польоту ракети:

«Нептун» Авіація Випробування Одеса