fbpx
Quantum-Systems відкриє в Україні центр досліджень і розробок

Quantum-Systems відкриє в Україні центр досліджень і розробок

Quantum Systems Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Німеччина ОПК Україна

Німецький виробник дронів Quantum-Systems відкриє R&D-центр в Україні і планує наймати фахівців.

Про це у коментарі виданню DOU заявив Country Chief Operational Officer компанії Олександр Бережний.

За словами DOU, навесні цього року Quantum-Systems відкрила в Україні Центр із сервісу, підтримки, навчання та логістики (SSTLC).

У цьому закладі почали готувати операторів дронів “Vector”, також Центр став новою локацією для ремонту й закупівлі запасних частин“, – йдеться у повідомленні.

Розробка компанії Quantum-Systems – БПЛА “Vector” – може злітати й приземлятися вертикально, має двигун із низьким рівнем шуму і зашифрований IP-зв’язок, який передає відеопотік. Компанія співпрацює з Міноборони України: на потреби ЗСУ вже передали партії таких дронів (точні цифри засекречені).

Напередодні в Мінцифри повідомили, що Quantum-Systems приєднався до простору Дія.Сity.

Нещодавно компанія відгукнулася на заклик Українського уряду заснувати виробництво в Україні. Тож резидентство в Дія.City допоможе компанії створити в Україні потужності для виробництва дронів та запуску R&D-центру“, – пояснили в міністерстві.

За словами Бережного, значна частина роботи українського Центру SSTLC ще з квітня 2023 року є дотичною до R&D, тому компанія вирішила створити окремий відділ для розробок і досліджень.

Український R&D-підрозділ зростатиме, він поєднуватиме software і hardware інженерію.

З безпекових міркувань я не можу повідомити, де саме географічно буде R&D-підрозділ, але він працюватиме на базі Центру SSTLC. Також я не можу назвати точну цифру операторів дронів, яких ми вже підготували, адже таким чином ми допоможемо ворогу зрозуміти, яка кількість бортів знаходиться в експлуатації ЗСУ. Однак зазначу, що ми це робимо дуже швидко і мова про кілька десятків операторів щомісяця“, – додав він.

Country Chief Operational Officer компанії уточнив, що у 2024 році в Україні вироблятимуть запасні частини для дронів “Vector”, а на 2025-й планують вже повну збірку цих БпЛА.

Щоб реалізувати ці плани, ми орендували приміщення площею кілька тисяч квадратних метрів для нашої команди з виробництва, досліджень і розробок. Плануємо, що над цим проєктом працюватимуть орієнтовно 40 фахівців“, – зазначив він.

Quantum Systems Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Німеччина ОПК Україна