fbpx
Radio Satcom Group відновило засоби зв’язку на МБАК ВМСУ

Radio Satcom Group відновило засоби зв’язку на МБАК ВМСУ

«Бердянськ» (P175) ВМС України МБАК Судноремонт Україна Флот

Команда Radio Satcom Group відновила систему зв’язку на малому броньованому артилерійському катері (МБАК) «Бердянськ» ВМС України, яка була вкрадена Росією.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на Radio Satcom Group.

Відзначається, що компанія Radio Satcom Group відновили системи зв’язку власним коштом.

Компанія проводила відновлення систем зв’язку і на двох інших бортах, які були захоплені Росією та повернуті в з вкраденим радіообладнанням.

«Пишаємось причетністю. Відновлення системи зв’язку на МБАК «Бердянськ» наша команда здійснює власним коштом», – йдеться у повідомленні на сторінці компанії у Facebook.

Для довідки: ТОВ Radio Satcom Group – компанія в галузі супутникового зв’язку, радіозв’язку та систем спеціального зв’язку. Уповноважений представник постачальника оборонних та інформаційних технологій компанії L3Harris.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року завершився ремонт МБАК «Бердянськ» Військово-морських сил Збройних сил України.

У ході ремонту усунуто пошкодження, що МБАК отримав під час російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Окрім них виконано регламентні роботи з відновлення конструкцій корпусу, гвинто-стернової системи, донно-бортової арматури, протекторів, системи головного двигуна тощо.

МБАК «Бердянськ»

Катер зайшов на завод 10 червня для проведення регламентного докового ремонту та усунення пошкоджень, отриманих під час російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

На початку вересня 2020 року після закінчення докової частини ремонту «Бердянськ» спущено на воду на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» після завершення докової частини ремонту.

Тоді за інформацією представників підприємства роботи мали завершитися в листопаді цього року, проте миколаївські корабели виконали завдання ВМС ЗС України раніше запланованого.

«Бердянськ» (P175) ВМС України МБАК Судноремонт Україна Флот