fbpx
«Радіонікс» розробив нову лінійку головок самонаведення

«Радіонікс» розробив нову лінійку головок самонаведення

«Радіонікс» Авіаційне озброєння ЗРК ПЗРК ПТРК Ракетобудування

«Радіонікс» розробив нову лінійку головок самонаведення (ГСН) для різних типів керованих ракет.

Про це розказав Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, повідомляє Український мілітарний портал.

Нові оптичні головки самонаведення призначені для захоплення цілі по тепловому відбитку (це інфрачервоний діапазон – від 3 до 5 мкм).

Нові ГСН можуть бути адаптовані під будь-яку керовану ракету, де застосовується принцип наведення на тепловий сигнал від цілі – класу «повітря-повітря», «земля-повітря» та «земля-земля».

Інфрачервона ГСН-203Т має діаметр у 220 мм та забезпечує дальність захоплення типової цілі на зустрічному курсі – до 30 км, навздогін – понад 100 км. Поле захоплення: 2,0×2,0°. Час підготовки до пуску – до 2 хвилин.

Інфрачервона ГСН-203Т

Конструктивно ГСН-203Т складається з двох основних вузлів: електронного блоку та гірокоординатора, який складається з приладу зображення із матричним охолоджуваним фотоприйомним пристроєм, що закріплений на гіростабілізованій платформі.

Гірокоординатор нової головки самонаведення (ГСН) від «Радіонікс»

Також нові головки самонаведення можуть бути виконані у лінійці від 50 до 90 мм, що цілком прийнято для застосування у високоточних ракетах для безпілотних літальних апаратів, а також для протитанкових ракетних комплексів, які працюють за принципом «вистрілив та забув», про роботи над одним з таких Казенним підприємством спеціального приладобудування «Арсенал» ми вже повідомляли.

«Радіонікс» Авіаційне озброєння ЗРК ПЗРК ПТРК Ракетобудування