fbpx
Ракета Antares з українськими комплектуючими вивела на орбіту корабель Cygnus з вантажем для МСК

Ракета Antares з українськими комплектуючими вивела на орбіту корабель Cygnus з вантажем для МСК

«Південмаш» NASA Northrop Grumman ДП ВО «Київприлад» КБ «Південне» Космос США Україна

Із Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) о 12:32 за київським часом відбувся пуск ракети-носія Antares.

Вона вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus з 3729 кг корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції.

Про це повідомили у Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України.

Ракета-носій Antares складається із двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП “КБ “Південне” та виготовило ДП “ВО ПМЗ” у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), ТОВ «ЧЕЗАРА ТЕЛЕМЕТРІЯ», «РАПІД» (Чернігів) та iншими на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

Підготовку ракети-носія “Антарес”, її випробування та пуск проведено за участю фахівців ДП “КБ “Південне”, ДП “ВО ПМЗ” та НВО “Хартрон-АРКОС”. На ДП “КБ “Південне” фахівці підприємства в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації і, як наслідок, у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності“, – йдеться у повідомлені міністерства.

Зауважили також, що в рамках програми Antares українські фахівці виконали весь комплекс з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня ракети-носія.

Космічний корабель Cygnus місії NG-18 отримав ім’я на честь Саллі Райд (1951-2012), першої американської жінки-астронавтки.

Саллі Райд, перша американська астронавтка

Стикування Cygnus місії NG-18 з МКС заплановано на 9 листопада.

Усього з 2013 року ракета-носій Antares стартувала 17 разів, 16 з них – успішно.

До цього українсько-американська ракета-носій (РН) Antares вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus в лютому цього року.

«Південмаш» NASA Northrop Grumman ДП ВО «Київприлад» КБ «Південне» Космос США Україна