fbpx
Рамштайн 3: оголосили час та місце нової зустрічі щодо підтримки України

Рамштайн 3: оголосили час та місце нової зустрічі щодо підтримки України

Війна з Росією Військова допомога Світ Україна

У Пентагоні оголосили місце та час нової зустрічі міністрів оборони щодо питання підтримки України у боротьбі з агресією Росії.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, пише УНН.

За підсумками зустрічі Координаційної групи допомоги Україні у понеділок, 23 травня стало відомо, що наступна зустріч міністрів оборони відбудеться 15 червня у Брюсселі.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін після участі у зустрічі представників понад 40 країн світу.

“Цього разу ми зберемося особисто 15 червня з нагоди проведення у Брюсселі міністерської оборони НАТО”, — сказав міністр.

Голова Пентагону додав, що “це не буде захід НАТО”.

Ллойд Остін під час другої зустрічі Контактної групи щодо України, травень 2022 Фото: CNN

Нагадуємо, що вчора відбулася віртуальна зустріч Контактної групи щодо України міністрів оборони. Це друге засідання після спілкування наживо у Німеччині на базі «Рамштайн».

Цього разу до 40 учасників долучилися й інші країни – Австрія, Боснія і Герцеговина, Колумбія, Ірландія та Косово.

Від України на віртуальному засіданні були присутні Міністр оборони України Олексі Рєзніков, заступник Головнокомандувача ЗСУ та представник Головного управління розвідки.

Зустріч була розділена на три сесії. Перша – зосереджена на оновлені інформації про бойові дії на місцях. Друга – передбачає обговорення поставок зброї в Україну. Третя – присвячена виконанню пріоритетних потреб України.

Також міністр оборони США Ллойд Остін анонсував, що Данія передасть Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки для них.

Реактивна система залпового вогню M270 у дії. Фото з відкритих джерел

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що від другої зустрічі Контактної групи Україна очікує рішення про надання реактивних систем залпового вогню.

Війна з Росією Військова допомога Світ Україна