fbpx
Рамштайн 4: нова зустріч щодо підтримки України відбудеться 20 липня

Рамштайн 4: нова зустріч щодо підтримки України відбудеться 20 липня

Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США

У Пентагоні оголосили час нової зустрічі міністрів оборони щодо питання підтримки України у боротьбі з агресією Росії.

Повідомляє пресслужба Міноборони США.

Про четверту зустріч Контактної групи з питань оборони України, стало відомо зі звіту про телефонну розмову міністрів оборони Сполучених Штатів та України Ллойда Остіна й Олексія Резнікова.

Глава Пентагону надав своєму українському колезі оновлену інформацію про американську безпекову допомогу Україні, зокрема мова йшла про новий пакет у розмірі 400 мільйонів доларів, про надання якого було оголошено 8 липня.

Олексій Резніков розповів Ллойду Остіну про поточну ситуацію в Україні.

Робота системи HIMARS, липень 2022 Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Міністри також обговорили порядок денний наступного засідання Контактної групи з оборони України (UDCG), яке відбудеться 20 липня, та обмінялися думками щодо майбутньої допомоги Україні від США та союзників у форматі UDCG.

Цього разу зустріч міністрів оборони та представників країн щодо питання підтримки України відбудеться у віртуальному режимі.

Минула зустрічі у “форматі Рамштайн” відбулася 15 червня. Тоді стало відомо, що Україна отримає додаткові гаубиці калібру 155 мм і снаряди до них, а також зокрема системи берегової оборони з протикорабельними ракетами Harpoon.

Гаубиця М777 українських військових веде вогонь. Травень 2022. Україна. Фото: Радіо Свобода

Нагадуємо, що США нададуть Україні 1000 високоточних боєприпасів для 155-мм артилерії в рамках нового пакету військової допомоги на 400 млн дол.

Високоточні боєприпаси мають забезпечити Україні технологічну перевагу над російською артилерією.

Також точність допоможе уникнути руйнувань невійськових об’єктів та жертв серед некомбатантів, на відміну від російської тактики масованого обстрілу площ.

САУ “Panzerhaubitze 2000” та бронетехніка військових Нідерландів. Фото: Міноборони Нідерландів

Учора прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна надасть Україні сучасну важку зброю. Зокрема, він наголосив на передачі бронетехніки та самохідних гаубиць. Також Марк Рютте закликав інші держави робити те саме.

Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США