fbpx
Рашисти в Білорусі відводять ОТРК “Искандер-М” від кордону України

Рашисти в Білорусі відводять ОТРК “Искандер-М” від кордону України

Білорусь Війна з Росією Іскандер ОТРК

Росіяни відводять підрозділи ракетних військ від кордону з Україною вглиб Білорусі.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на фото- та відеодокази, оприлюднені у соціальних мережах.

На території прикордонної Гомельської області білоруський користувач зняв відео колони в складі якої можна нарахувати 9 пускових установок ОТРК Искандер-М.

Об 11-00 колону з “іскандерами” зафіксували в русі від Гомеля в північно-західному напрямку на місто Бобруйськ, Могильовської області.

Варто відзначити, що напередодні, 1 квітня 2022 року рашисти здійснили з території Білорусі рекордну кількість пусків ракет. Спільнота Беларускі Гаюн зафіксувала півсотні пусків (34 з Мозирського району, 11 з Хойницького та 4 з Калінковичцького).

Мілітарний раніше аналізував інтенсивність ракетних обстрілів протягом попереднього тижня. Зазвичай рашисти здійснювали 17-24 пуски протягом доби. Отже інтенсивність обстрілів 1 квітня 2022 року була аномально високою порівняно з березнем 2022 року.

Поки що незрозумілі наміри рашистів. Чи вони планують передислокувати свої ракетні підрозділи на інші ділянки фронту, чи просто намагаються убезпечити ОТРК від можливої атаки ЗСУ, які поступово наближаються до державного кордону на території Київської та Чернігівської областей.

Білорусь Війна з Росією Іскандер ОТРК