fbpx
Raytheon оснастить південнокорейські літаки FA-50 радаром PhantomStrike

Raytheon оснастить південнокорейські літаки FA-50 радаром PhantomStrike

KAI Raytheon T-50/FA-50 Авіабудування Авіація Південна Корея (Республіка Корея) Польща ПС Польщі РЛС США

Компанії Raytheon Technologies та Korea Aerospace Industries (KAI) співпрацюють для модернізації радіолокаційної технології для бойового літака FA-50.

Raytheon оснастить літак радарами PhantomStrike, які забезпечать ідентифікацію загроз на великій відстані, відстеження та цілевказання.

Вироблятимуть радари в американських штатах Арізона і Міссісіпі, а також у Шотландії.

PhantomStrikes експортують до Південної Кореї як продукцію для прямих комерційних продажів у партнерстві з урядом США. Поставка очікується в 2025 році.

PhantomStrike — це компактний радар з активною фазованою антенною решіткою (АФАР). Радар потребує менше електроенергії порівняно з подібними рішеннями.

Raytheon розробив радар для різних оборонних платформ, включаючи легкі штурмовики, безпілотники, гелікоптери та наземні вежі.

Оснащення FA-50 радаром PhantomStrike покращує можливості літака, забезпечуючи хорошу продуктивність у компактній та доступній конфігурації“, — заявила президент Raytheon Technologies Global Spectrum Dominance Аннабель Флорес.

PhantomStrike поєднує в собі дві особливості Raytheon Technologies — матрицю на основі нітриду галію та компактний високонадійний інтегрований процесор обробки сигналів (CHIRP).

Радар компанії Raytheon дозволить літакам FA-50 відповідати на сучасні виклики поля бою, а компанія KAI зможе пропонувати своїм клієнтам перспективні рішення.

Пуск ракети "Мейверік" з корейського FA-50

Прессекретар Агентства озброєнь міноборони Польщі Кріштоф Платек повідомив, що літаки FA-50PL для Польщі будуть оснащені саме радарами PhantomStrike.

Літак FA-50PL, який отримають ПС Польщі, буде оснащений радаром АФАР PhantomStrike виробництва Raytheon, який  дозволить ефективно реалізовувати необхідні функції для місій “повітря-повітря” та “повітря-земля“, – написав він.

FA-50 для ПС Польщі Фото: Korea Defense Blog

Нагадаємо, у вересні минулого року Польща уклала два контракти на закупівлю літаків FA-50. Польські повітряні сили отримають 48 легких винищувачів: 12 FA-50 Block 10 та 36 FA-50PL. Контракти передбачають логістику, навчання та технічну підтримку. Загальна вартість двох угод – 3 млрд доларів.

Перший літак FA-50 для Польщі підготували у березні цього року.

KAI Raytheon T-50/FA-50 Авіабудування Авіація Південна Корея (Республіка Корея) Польща ПС Польщі РЛС США