fbpx
РДК заявляє, що вони єдина влада в Новій Таволжанці

РДК заявляє, що вони єдина влада в Новій Таволжанці

Війна з Росією Росія Сусіди Україна

Бійці “Русского добровольческого корпуса” заявили, що вони єдина влада в російському населеному пункті Нова Таволжанка у Бєлгородської області.

Відео з такою заявою вони опублікували у своєму Telegram-каналі.

Один з представників підрозділу російських добровольців повідомив, що вони вже не перший день контролюють село у Шебекинському районі.

До початку бойових дій РДК з російськими силовиками в населеному пункті проживало близько п’яти тисяч мешканців.

“Нова Таволжанка, як і раніше, не цікавить ні регіональну, ні федеральну владу. Єдину владу в покинутому населеному пункті становлять сили РДК.

Доля Росії за межами МКАД не хвилює тих, хто живе в межах Садового Кільця, Барвіхи, Нової Риги чи Рубльовки, а місцева влада давно не має ніякого контролю над ситуацією. Тож діємо ми!”, – йдеться у заяві російського добровольчого підрозділу.

Також за даними Головного управління розвідки Міноборони України в ніч з 04 на 05 червня в населеному пункті Нова Таволжанка було ліквідовано російського гвардії полковника Стесєва Андрія Васильовича — старшого оперативного угруповання “Бєлгород”.

Легіон “Свобода России” опублікував фото ліквідованого російського полковника, а також його документи, що посвідчують особу.

Заявляється, що Стесєв загинув у стрілецькому бою.

Нагадаємо, що початку червня Бійці “Русского добровольческого корпуса” та легіону “Свобода России” знову увійшли на територію РФ. Тоді вони заявили про початок другої фази операції на території РФ.

Бої РДК і легіону “Свобода России” з російськими військовими та силовиками вже декілька днів тривають поблизу населеного пункту Щебекіно та навколишніх селах у Бєлгородській області.

Учора представники російських добровольчих підрозділів закликали губернатора регіону В’ячеслава Гладкова провести переговори і забрати полонених, однак цього не сталося через позицію губернатора.

Війна з Росією Росія Сусіди Україна