fbpx
Реактивна артилерія уразила скупчення противника на Курщині за допомогою касетних боєприпасів

Реактивна артилерія уразила скупчення противника на Курщині за допомогою касетних боєприпасів

Артилерія Війна з Росією Курська область Росія Сили безпілотних систем ЗСУ Україна

Оператори 14-го Окремого Полку БпАК Сил безпілотних систем навели реактивну артилерію на скупчення противника у Курській області.

Про це інформує пресслужба СБС.

Повідомляється, що уражені підрозділи проводили накопичення з метою підготовки до штурмових дій на позиції підрозділів Збройних Сил України.

«Професійність операторів Сил безпілотних систем та оснащення сучасними засобами формують технологічну перевагу, що дозволяє ефективно вражати ворога не лише на передовій, але й у глибокому тилу, змінюючи хід бойових дій і наближаючи нашу перемогу», – йдеться у дописі.

На відео показано, як сили противника скупчуються біля понтонної переправи через річку Сейм, після чого по скупченню наноситься вогневе ураження із застосуванням двох касетних боєприпасів.

Вцілілий особовий склад противника перемістився в укриття й не розосередився, а навпаки – знову скупчився, після чого по його позиції знову завдали удару.

Удари по скупченню противника

Раніше, 26 серпня, «Мілітарний» розповідав, що українські військові завдали удар ракетами M30A1 GMLRS по скупченню російських солдатів на полігоні в Україні.

Рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Небесна кара» за допомогою розвідувального безпілотника Shark скоригувала вогонь українських ракетників по тренувальній базі російських військових на сході Україні.

21 серпня повідомлялося, що артилерія уразила російські понтонні переправи через річку Сейм у Курській області за допомогою касетних боєприпасів.

Ураження касетним боєприпасом російської переправи через річку Сейм у Курській області. Серпень 2024. Росія. Кадри з відео Сил Спеціальних Операцій Збройних сил України

Тоді наведення артилерії на противника виконував один з підрозділів Сил спеціальних операцій.

На початку ж серпня українська реактивна артилерія знищила колону техніки з російською піхотою.

Ураження техніки й особового складу загарбників відбулося в районі села Октябрьске в Рильському районі Курської області.

Внаслідок удару було знищено або пошкоджено 11 вантажівок, а також ліквідовано значну кількість особового складу, кількість якого може перевищувати сотню осіб.

Артилерія Війна з Росією Курська область Росія Сили безпілотних систем ЗСУ Україна