fbpx
Реформа харчування: суд скасував ухвали про призупинення переходу

Реформа харчування: суд скасував ухвали про призупинення переходу

Андрій Загороднюк ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Міністр оборони Реформа Суд Харчування

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував ухвали, які призупиняли дію наказу про перехід на реформовану систему харчування.

Про це на своєму каналі у Telegram повідомив Міністр оборони України Андрій Загороднюк

11 грудня суд не погодився з призупиненням Наказу Міністерства оборони України №90 від 04 березня 2019 року, який переводив на рейки цивілізованого харчування військові частини у 2019 році.

21 січня 2020 року суд розпочне розгляд справи по суті.

“Отже, що далі? На сьогодні на нове харчування перейшли 73 частини. У черзі — ще 285 частин, переведення яких на колії цивілізованого харчування зупинила судова тяганина. Маю сподівання, що наступного року ми відновимо торги продуктів.

Реформу харчування я вважаю однією з найуспішніших. Це 396 позицій продуктів (зокрема, м’ясо, риба, овочі, фрукти та кисломолочні продукти — цього раніше ніколи не було) та гнучкий механізм їх замовлення. Це відмова від послуг недобросовісних аутсорсерів. Це різноманіття та висока якість їжі.”, – написав Андрій Загороднюк

Нагадаємо, що фізична особа-підприємець Алла Богдан із Луцька, яка брала участь в тендерах Міноборони, заблокувала торги на закупівлю послуг з харчування військовослужбовців за Каталогом.

Вона звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про те, що, на її думку, Наказ Міністерства оборони України від 04.03.2019 року №90 «Про перехід військових частин Збройних сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням Каталогу продуктів харчування у 2019 році» нібито містить ознаки регуляторного акту та регулює адміністративні відносини між Міноборони, як органом державної влади та господарюючими суб’єктами.

У липні цього року суд застосував забезпечення згаданого позову та зупинив дію Наказу Міністерства оборони України від 04.03.2019 №90 року «Про перехід військових частин Збройних сил України (ЗСУ) на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування у 2019 році».

Позиція оборонного відомства ґрунтується на тому, що позивач жодним чином не має стосунку до організаційно-розпорядчого наказу Міноборони, його права і законні інтереси в жодному разі не були порушені. На скільки затягнеться судовий процес, важко передбачити. Можливо, сторона позивача вигадає ще якісь «нові аргументи», що зможуть стати підставою для подовження судової тяганини.

Тим часом військові частини, які планували перевести на нову систему харчування до кінця року, чекають на розблокування дії наказу Міністерства оборони України №90.

Андрій Загороднюк ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Міністр оборони Реформа Суд Харчування