fbpx
Реформу тероборони випробують на Херсонщині

Реформу тероборони випробують на Херсонщині

124-та бригада тероборони Міністерство оборони (МОУ) Навчання Реформа Тероборона (ТрО) Україна Херсонщина

Пілотний проєкт з організації тероборони (територіальної оборони) будуть реалізовувати на Херсонщині.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Проєкт із організації територіальної оборони Херсонської області проводитиметься протягом вересня-жовтня поточного року під час навчального збору окремої бригади територіальної оборони, говориться у прес-релізі Міноборони.

Заступник командувача військ оперативного командування «Південь» з територіальної оборони генерал-майор Броніслав Жуковський спільно з головою обласної державної адміністрації на Херсонщині Юрієм Гусєвим та очільниками управлінь, відділів облдержадміністрації вже провели координаційну нараду з питань запровадження пілотного проєкту із організації тероборони Херсонської області.

Під час наради також були розглянуті питання щодо розміщення військових частин військ територіальної оборони на фондах державної влади та місцевого самоврядування районів Херсонської області.

Навчання територіальної оборони "Північна-фортеця - 2018"

В ході проведення пілотного проєкту також планується залучення представників та учнів навчальних закладів: активістів куренів та роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та активістів «Пласту» Херсонської області.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року під час брифінгу Міністр оборони України Андрій Завгороднюк анонсував плани реалізувати в одній із областей на Півдні України пілотний проєкт з організації територіальної оборони. Нею виявилася Херсонська область.

Також у грудні 2019 року секретарам Ради національної безпеки та оборони України Олексієм Даниловим було призначено генерал-полковника Михайла Коваля відповідального за напрямок територіальної оборони України.

124-та бригада тероборони Міністерство оборони (МОУ) Навчання Реформа Тероборона (ТрО) Україна Херсонщина