fbpx
Рейдовий тральщик «Генічеськ» пройшов ремонт

Рейдовий тральщик «Генічеськ» пройшов ремонт

ВМС України ЗСУ Миколаїв Миколаївський суднобудівний завод Судноремонт Тральщик Тральщик «Генічеськ» (U360) Україна Флот

На Миколаївського Суднобудівного Заводу завершив ремонт рейдовий тральщик «Генічеськ» (M360) ВМС ЗС України.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на видання «Миколаїв – місто корабелів».

Під час робот повністю відновлені зовнішня обшивка, настил палуби та конструкції корпусу й надбудови.

Також відновлена донно-бортова арматура, гвинто-стерновий пристрій, цистерни, корабельні системи тощо.

«Саме ремонт цього корабля яскраво демонструє можливості української промисловості з виготовлення корпусів та конструкцій з композитних матеріалів, які традиційно застосовуються при побудові кораблів протимінної оборони», – розповідають на Миколаївському Суднобудівному Заводі.

Рейдовий тральщик «Генічеськ» (M360) ВМС ЗСУ. Вересень 2021. Фото: "Миколаїв – місто корабелів"

Нагадаємо, у квітні 2021 року стало відомо, що тральщик «Генічеськ» вперше за багато років пройде доковий ремонт.

9 квітня, катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ» стали у плавдок, для виконання докової частини ремонту.

Ремонт військових кораблів відбувається в рамках контракту з Міністерством оборони України.

30 липня у Миколаєві спустили на воду катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ». На Миколаївському суднобудівному заводі (МСЗ) завершили їх докову частину ремонту.

Лише за три місяці фахівці підприємства відновили зовнішню обшивку, гвинто-рульовий комплекс, силові установки, механізми тощо.

Генічеськ

Довідково: Рейдовий тральщик «Генічеськ» – єдиний мінно-тральний корабель, що лишився у складі Військово-морських сил України після окупації Криму.

Побудований як «РТ-214» на Середньо-Невському суднобудівному заводі (№52), спущений на воду 23 березня 1984 року. 10 липня 1985 увійшов до складу Чорноморського флоту СРСР.

З березня 1996 року увійшов до складу Військово-морських сил України де і отримав назву «Генічеськ» на честь однойменного міста Херсонської області.

До 2013 року базувався на Одесі, потім був переведений до 5-ї Бригади надводних кораблів (озеро Донузлав), де і був захоплений російськими військами у 2014 році. 20 травня тральщик було повернено Україні.

ВМС України ЗСУ Миколаїв Миколаївський суднобудівний завод Судноремонт Тральщик Тральщик «Генічеськ» (U360) Україна Флот