fbpx
Республіка Корея отримає удосконалені ЗАК “MK 15 Phalanx”

Республіка Корея отримає удосконалені ЗАК “MK 15 Phalanx”

Raytheon Південна Корея (Республіка Корея) ППО та ПРО Світ США

Компанія Raytheon поставить до Південної Кореї чотири модернізовані корабельні артилерійські системи “MK 15 Phalanx” у версії “Block 1B”.

Про це йдеться у повідомлені Міністерва оборони Сполучених Штатів Америки.

Компанія Raytheon Missiles & Defense отримала доповнення на суму 49,046,788 доларів США до раніше укладеного контракту.

Очікується, що роботи буде завершено до травня 2025 року.

“MK 15” надає військовим кораблям можливість точкового захисту від протикорабельних ракет, літаків та прибережних загроз.

ЗАК “MK 15 Phalanx”. 2020 рік. Фото: U.S. Pacific Fleet

“Phalanx” автоматично виявляє, оцінює, відстежує, вступає у бій та надає оцінку ураження.

Удосконалений варіант “Phalanx” (Block 1B) додає можливість протистояти військовим загрозам шляхом додавання вбудованого стабілізованого електрооптичного датчика.

Ці покращення дають додаткову можливість протистояти невеликим високошвидкісним надводним кораблям, літакам, вертольотам та безпілотним повітряним системам.

ЗАК “Mark 15 Phalanx” оснащений 20-мм гарматою М-61А1 складається з 6 оборотних стволів), 2 радіолокаційні станції пошуку і супроводу і FLIR в версії “Block 1B”.

ЗАК “MK 15 Phalanx”. 2007 рік. Фото: @ty law

FLIR забезпечує можливість пасивного теплового стеження, стаючи справді багатоспектральною системою озброєння.

Версія “Block 1B” також включає нові оптимізовані стволи, які забезпечують збільшений термін служби, поліпшене розсіювання снарядів і збільшену дальність ураження.

В барбеті гармати розташовані передавач РЛС, блок живлення, трансформатор та гідравліка гармати. В задній частині барбета знаходяться механізми горизонтального і вертикального наведення, блок керування, генератор сигналів та механізми наведення радіолокаційних станцій. Панцерний захист башти має не велику товщину і призначений в основному для захисту механізмів установки від атмосферних опадів та морських хвиль.

Raytheon Південна Корея (Республіка Корея) ППО та ПРО Світ США