fbpx
Республіка Сербська отримала російський вертоліт Ансат

Республіка Сербська отримала російський вертоліт Ансат

Авіація Гелікоптери Європа Росія Світ

Республіка Сербська отримала другий вертоліт Ансат, російського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляють російські джерела, нещодавно, Республіка Сербська отримала вертоліт Ансат. Це вже друга машина російського виробництва, поставлена ​​в рамках контракту на три вертольоти з європейською країною.

Повітряна машина призначена для Міністерства внутрішніх справ Республіки Сербської.

“Ансат поставлений замовникові у встановлений строк, це перший серійний вертоліт, на якому передбачається використання лебідки і зовнішньої підвіски. Третій вертоліт в рамках данного контракту буде поставлено інозамовниками у 2022 році”, – сказав керуючий директор Казанського вертолітного заводу Олексій Білих .

Окрім того, за чиним договором в рамках поетапного навчання фахівців льотного і технічного складу п’ять представників замовника пройшли підготовку в авіаційному навчальному центрі підприємства. Програма включала теоретичну, тренажерну та практичну освітню програму. Всі представники країни замовника успішно завершили навчання і отримали відповідні документи.

Ансат – легкий дводвигунний багатоцільовий вертоліт. Згідно сертифікату, конструкція вертольота дозволяє оперативно трансформувати його як в вантажний, так і в пасажирський варіант з можливістю перевезення до 7 осіб.

Нагадуємо, що у Польщі пропонують замінити гелікоптери Мі-2 локалізованими AW139. Таку пропозицію на тендер по програмі Perkoz винесло підприємство PZL-Świdnik.

Гелікоптер AW139M

PZL-Świdnik пропонує польським військовим нові сучасні гелікоптери, а локалізація – вигоду для місцевої промисловості за рахунок залучення польських постачальників до виробництва.

Також це стане продовженням польських авіабудівних традицій, адже саме це підприємство здійснювало серійне виробництво розроблених у СРСР гелікоптерів Мі-1 та Мі-2, а згодом і польських SW-4 та W-3 Sokół.

Гелікоптер AW139M

Модель італійського гелікоптеру була запропонована не випадково, адже з 2010 року підприємство було продано компанії AgustaWestland, що у 2016 році злилось з компанією Leonardo, і зараз на ньому виготовляють декілька моделей італійської компанії.

Для тендеру пропонується розгорнути на польському підприємстві дві нові виробничі лінії, що і будуть виготовляти локалізовані гелікоптери.

Авіація Гелікоптери Європа Росія Світ