fbpx
Республіка Сербська отримала від Росії вертоліт Ансат

Республіка Сербська отримала від Росії вертоліт Ансат

Авіація Балкани Боснія і Герцеговина Гелікоптери Європа Закупівлі Республіка Сербська Росія Світ

Республіка Сербська (Боснія і Герцеговина) отримала від російського холдингу «Вертолеты России» перший вертоліт «Ансат».

Про це повідомляє пресцентр холдингу «Вертолеты России».

В рамках контракту передбачено передачу трьох вертольотів.

«Ансат» для Республіки Сербської укомплектований медичним модулем. У салоні розташовується місце для перевезення постраждалого і два крісла для супроводжуючих медиків.

До складу медичного оснащення входить система штучної вентиляції легенів, теле-ЕКГ, що дозволяє вести моніторинг серцевої діяльності в режимі реального часу, і інше обладнання для евакуації хворих різного ступеня тяжкості.

Вертоліт «Ансат» в медичній комплектації для Республіки Сербської. Фото: «Вертолеты России»

У комплекті поставки – п’ять крісел, які можна встановити замість медичного модуля, і перевозити в салоні вертольота 7 пасажирів.

Також на повітряному судні встановлена ​​система активного гасіння вібрацій.

«Ще два «Ансат» для потреб поліції будуть передані Республіці Сербській у 2021 і 2022 роках, вони будуть додатково оснащені пошуковими прожекторами, системою безпарашутного десантування, лебідкою і зовнішньою підвіскою», – зазначив генеральний директор холдингу «Вертолеты России» Андрій Богинський.

В рамках контракту на поставку трьох вертольотів Республіці Сербській три техніка та два пілоти замовника пройшли навчання в авіаційному навчальному центрі.

Вертоліт «Ансат» в медичній комплектації для Республіки Сербської. Фото: «Вертолеты России»

Програма включала підготовку по конструкції й технічного обслуговування планера, силової установки та систем вертольота для авіатехніків, а також теоретичне навчання, заняття на новому тренажері «Ансат» і практичну льотну підготовку для пілотів.

Ансат

«Ансат» – легкий дводвигунний багатоцільовий вертоліт, серійне виробництво якого розгорнуто на Казанському вертолітному заводі.

Конструкція вертольота дозволяє оперативно трансформувати його як у вантажний, так і в пасажирський варіант з можливістю перевезення до 7 осіб.

Вертоліт сертифікований для використання в температурному діапазоні від -45 до +50 град. С, а також для експлуатації в високогір’ї.

У 2019 Федеральне агентство повітряного транспорту Росії сертифікувало збільшення ресурсу фюзеляжу вертольота до 16 тис. льотних годин.

Авіація Балкани Боснія і Герцеговина Гелікоптери Європа Закупівлі Республіка Сербська Росія Світ