fbpx
Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» вже працює в Державній прикордонній службі

Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» вже працює в Державній прикордонній службі

ДПСУ Призов (Строкова служба) Україна

З середини лютого реєстром військовозобов’язаних «Оберіг» почала користуватися Державна прикордонна служба.

Про це повідомляє dev.ua.

Державна прикордонна служба стала першою держструктурою, яка отримала доступ до реєстру «Оберіг». Серед наступних кроків — зробити повністю цифровим процес проходження військово-лікарської комісії.

Використання реєстру не означає, що він готовий і повністю верифікований на 100%, тому що його оновлення – це постійна робота, в процесі якої оновлюються та активізуються дані військовозобов’язаних, резервістів та призовників.

«Інтеграція з реєстром Державної прикордонної служби є першим етапом роботи реєстру „Оберіг“, у якому ми віддаємо дані нашим партнерам з інших державних органів для безпосередньої перевірки та валідації військово-облікових документів наших громадян», — розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час телемарафону «Єдині новини».

Станом на початок березня, за допомогою реєстру «Оберіг», прикордонники вже зупинили 230 спроб незаконного виїзду за кордон з підробленими військово-обліковими документами.

Зараз Міноборони працює над обміном з деякими реєстрами, щоб зробити повністю цифровим процес проходження військово-лікарської комісії.

«Ми вже розробили на боці „Оберега“ функціонал, який буде отримувати результати військово-лікарської комісії. Зможемо отримувати в режимі реального часу дані щодо придатності або непридатності військовозобов’язаних. Ми вважаємо, що це важливий крок, для того, щоб бігали дані, а не люди. Дані направлятимуться в режимі реального часу в момент, коли вже є таке рішення на боці військово-лікарської комісії є», — сказала Черногоренко.

Також доробили функціонал «Оберега» щодо вручення повістки, щоб запобігати випадкам її повторного відправлення.

Бекенд електронного кабінету, звідки буде надходити інформація, вже розгорнутий на базі «Оберега».

Щодо реалізації фронтенду, тобто тієї частини, з якою будуть взаємодіяти українці, зараз в процесі реалізації.

«Як тільки буде прийнятий закон та підписаний стосовно електронного кабінету військовозобов’язаного, ми зможемо далі працювати над запуском цього функціоналу», — сказала заступниця Міністра оборони.

Нагадаємо, «Мілітарний» 16 січня повідомляв, що Верховна Рада ухвалила закон, що має впровадити в Україні повноцінний електронний облік військовозобов’язаних.

ДПСУ Призов (Строкова служба) Україна