fbpx
Резервісти-контрактники отримуватимуть як штатні військовослужбовці

Резервісти-контрактники отримуватимуть як штатні військовослужбовці

Генеральний штаб Грошове забезпечення Законодавство Корпус резерву Резерв Тероборона (ТрО)

Резервісти за дні виконання службових обов’язків отримуватимуть військовослужбовці контрактної служи грошове забезпечення, – відповідний законопроект підготував Генеральний штаб

Про це повідомляє прес-служба Міноборони

Зазначену редакцію законопроєкту вже підписав начальник Генштабу ЗСУ, і наступного тижня вона буде направлена в Офіс Президента.

Законопроект стосуватиметься тільки тих резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві.

“Зокрема пропонується виплачувати грошове забезпечення резервістам так само, як і військовослужбовцям, за дні виконання ними службових обов’язків, одноразову грошову винагороду при укладанні контракту на проходження служби в резерві. А ще — забезпечити гарантоване першочергове працевлаштування, безоплатну медичну допомогу у військово-медичних закладах як під час, так і після 25 років служби у військовому резерві, зарахування цього часу до військової пенсії з розрахунку три роки служби у військовому резерві за один рік служби й надання до десяти додаткових діб до щорічної відпустки”, – повідомив на брифінгу старший офіцер мобілізаційного відділу управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Підлісний.

Навчання територіальної оборони "Північна-фортеця - 2018"

У Генеральному штабі вважають, що ухвалення цього закону підсилить мотивацію громадян України до служби у військовому резерві, поліпшить соціальні гарантії резервістам.

“Для роботодавців планується зниження податків на кожного резервіста, що працює, (зменшення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з 22 до 8,41%) та звільнення фізичних осіб-підприємців, які служать у військовому резерві за контрактом, від сплати за себе єдиного внеску”, — цитує Підлісного пресслужба.

У Міноборони нагадали, що схожий законопроєкт уже розглядала Верховна Рада, однак його відкликали наприкінці минулого місяця.

Зараз грошове забезпечення резервістів складає від 2600 до 3500 гривень в залежності від військового звання. Виплата цих коштів резервістам здійснюється у військовій частині одразу по закінченню зборів, також для тимчасово не працюючих передбачена виплата в розмірі до 1800 гривень.

Вперше про таку ініціативу заговорили минулого року, тоді у Генеральному штабі озвучили, що працюють над підвищенням матеріальної мотивації для військовослужбовців-резервістів Збройних Сил України, зокрема що резервісти у майбутньому отримуватимуть як військовослужбовці контрантики. Проте за рік у Генеральному штабі визначилися з категорію резервістів які матимуть поліпшення матеріальної мотивації – тільки ті хто підписав контракт резервіста, військовослужбовців оперативного резерву сюди не включено.

За посиланням можна переглянути вакансії для військовослужбовців за контрактом.

Генеральний штаб Грошове забезпечення Законодавство Корпус резерву Резерв Тероборона (ТрО)