fbpx
Rheinmetall BAE Systems Land отримала контракт на модульний бронезахист для Challenger 3

Rheinmetall BAE Systems Land отримала контракт на модульний бронезахист для Challenger 3

BAE Systems RBSL Rheinmetall Велика Британія Європа ОПК Танк Challenger

Компанія Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) отримала контракт на постачання нової модульної системи бронезахисту для  основного бойового танка Challenger 3.

Про це компанія повідомила на своєму вебсайті.

Новий модульний бронезахист, який забезпечує суттєве збільшення живучості бойової машини, розроблений спільними зусиллями компаній Rheinmetall BAE Systems Land та Defence Science and Technology Laboratory.

«Підписання цього контракту є чудовою новиною і ще одним кроком уперед на шляху до створення наступної бойової машини для армії. Конфлікт в Україні став своєчасним нагадуванням про загрозу, яку становлять російські танки та інші системи озброєння», – сказав полковник Вілл Во, старший відповідальний фахівець програми Army Armour.

У вересні “Мілітарний” повідомляв, що Велика Британія пришвидшує програму модернізацію танків Challenger 2 до рівня Challenger 3.

Прийняття танка на озброєння має відбутись у 2025 році, замість 2027 року, як планувалось спочатку. Рішення прийняте на фоні війни в України, та пришвидшення модернізації сухопутних сил Сполученого Королівства.

Наразі перша партія корпусів танку Challenger 2 проходить процес модернізації до рівня Challenger 3, після чого на корпус буде встановлена нова башта з німецькою 120-мм гарматою L55A1.

Виробництво нових башт розпочали 24 березня 2022 року на підприємстві Armstrong Works у Ньюкаслі.

Перші танки Challenger 3 мають надійти до складу Королівського танкового полку у 2025 році. Всього Міністерство оборони планує модернізувати 147 танків.

Модернізація буде проходити на новому бронетанковому заводі RBSL у Телфорді, який спеціалізується на виробництві бронетранспортерів Boxer, танків Challenger 3 та іншої бронетехніки.

Challenger 3

Танк Challenger 3 буде використовувати корпуси від танку Challenger 2, який пройде глибокий процес модернізації, який включає ультразвукову перевірку на цілісність та якість зварних швів.

Крім того, стара композитна броня буде демонтована, на місце неї встановлять новий композитний пакет бронювання відомий як EPSON. Також будуть змонтовані нові кріплення для навісних блоків додаткового захисту Farnham. Корпус пройде процес збільшення ресурсу для подальшого використання до 2050-60 років.

Оновлений танк отримає 120-мм німецьку гармату L55A1 з довжиною у 55 калібрів, яка може вести вогонь унітарними снарядами. Нові башти виробляються шляхом зварювання, а не відливки як було при виробництві Challenger 2.

Challenger 3 (Об'єднане Королівство)

Основний бойовий танк

Загальна інформація

Виробник

Rheinmetall BAE Systems Land (Об'єднане Королівство)

Рік створення

2020

Рік початку поставок

2025 рік (планується)

Оператори

Об'єднане Королівство

Кількість виготовлених

147 (планується)

Маса

66 тонн

Екіпаж

4 чоловіки

Основне озброєння

120-мм танкова гармата L55A1

Додаткове озброєння

7.62 мм спарений кулемет L94A1
7.62 мм кулемет L37A2 в дистанційній керованій установці

Двигун

Perkins CV12-9A V12 - 1500 к/с

Трансмісія

David Brown Santasalo TN54E - 6 передач вперед, 2 - назад

Підвіска

Гідропневматична Horstman

BAE Systems RBSL Rheinmetall Велика Британія Європа ОПК Танк Challenger