fbpx
Rheinmetall модернізує розвідувальні машини LGS Fennek армії Нідерландів

Rheinmetall модернізує розвідувальні машини LGS Fennek армії Нідерландів

Rheinmetall Бронетехніка Європа Модернізація Нідерланди Світ

Компанія Rheinmetall модернізує розвідувальні колісні машини LGS Fennek армії Нідерландів.

Про це інформує Мілітарний.

Німецька група Rheinmetall AG 3 серпня оголосила, що її дочірня компанія Rheinmetall Electronics через підрядника Krauss-Maffei Wegmann (KMW) надасть 246 нових оглядових та прицільних приладів LaZ400 вартістю приблизно 36 млн. Євро для модернізації голландських колісних розвідувальних машин LGS Fennek, пише MILMAG.

Розвідувальні машини армії Нідерландів з новими прицільними приладами отримають набагато більшу здатність розпізнавати цілі.

Поставки та інтеграція нових спостережно-прицільних приладів LaZ400 з дистанційно керованими кулеметними модулями Type 1530, будуть завершені до 2027 року.

Інтеграція LaZ400 є частиною програми MLU (оновлення середнього віку) для голландських броньованих автомобілів LGS Fennek, для яких на 2022-2026 роки було зарезервовано від 250 до 1 млрд євро.

На даний час, 365 автомобілів знаходяться в активній експлуатації, 340 з яких проходять модернізацію. Окрім того, 40 використовуються як донори запасних частин, а 5 були втрачені або передані музеям.

З них 144 розвідувальні машини, 63 машини загального призначення, 48 протитанкових машин, 18 зенітних машин з ракетами FIT-92 Stinger (вони не будуть модернізовані), 45 машин спостереження, 39 самохідних мінометів.

Пристрої спостереження та прицілювання LaZ400 використовуються Збройними силами Німеччини як елемент дистанційно керованих модулів KMW FLW200 на бронетранспортерах GTK Boxer.

Вони оснащені кольоровою денною камерою CCD з високою роздільною здатністю з 10-кратним збільшенням, нічною охолоджуваною інфрачервоною камерою та безпечним для очей лазерним далекоміром.

Дальність виявлення сягає 2 км. Завдяки останньому замовленню кількість пристроїв із сімейства LaZ200/400, поставлених компанією Rheinmetall AG, перевищила понад 2700 одиниць.

CV9035NL. Фото з відкритих джерел

У січні цього року, Нідерланди замовили модернізацію своїх бойових машин піхоти CV9035NL Mk III. Корпорація BAE Systems отримала контракт на суму понад 500 млн доларів. Контракт включає проведення ремонту і модернізації 122 бойових машин піхоти CV9035NL Mk III армії Нідерландів з опціоном ще на 19 машин.

Rheinmetall Бронетехніка Європа Модернізація Нідерланди Світ