fbpx
Rheinmetall зробила колісну систему ППО Skynex для знищення рою дронів

Rheinmetall зробила колісну систему ППО Skynex для знищення рою дронів

Rheinmetall Автотехніка Європа ЗАК Skynex ЗРК Німеччина ППО та ПРО Світ

Німецький концерн Rheinmetall представив систему протиповітряної оборони Skynex для боротьби з авіацією.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на концерн Rheinmetall.

Компанія продемонструвала встановлену на вантажівці версію системи протиповітряної оборони Skynex, оснащену 35-мм гарматою Oerlikon Mk3.

Skynex – це найновіша концепція протиповітряної оборони Rheinmetall, яка встановлює нові стандарти своєю унікальною та відкритою архітектурою.

Система ППО Rheinmetall Skynex продемонструвала свою здатність вражати та знищувати рій із восьми невеликих дронів.

Технологія включає систему управління та контролю Oerlikon Skymaster.

До Skynex можна під’єднати інше обладнання та системи озброєння, у тому числі радар виявлення Oerlikon X-TAR3D Tactical, 35-мм спарену гармату Oerlikon GDF009 TREO, лазерну гармату Oerlikon та нову ракету Denel Cheetah C-RAM (Counter-Rocket, Artillery, Mortar).

35-мм гармата Oerlikon Mk3, що використовується в системі ППО Skynex, має ефективну дальність стрільби 4000 метрів та скорострільність 1000 пострілів за хвилину.

Гарматний модуль оснащений радаром стеження X-Band, який забезпечує функцію автономного пошуку сектора, що робить наведення простим та швидким.

Система протиповітряної оборони Skynex від Rheinmetall. 2021 рік

Стеження та ураження виконуються автоматично завдяки вбудованим процесором управління вогнем. Системою можна дистанційно керувати з іншого місця. Oerlikon Skymaster – це універсальне рішення для командування та управління, яке значно розширює можливості наземної протиповітряної оборони.

Дистанційне управління системою

Його основні експлуатаційні переваги – це відображення загальної комплексної повітряної картини на основі всіх доступних джерел інформації, ефективна оцінка загроз у реальному часі та алгоритм призначення інтелектуальної зброї, координація різнорідних систем зброї та управління вогнем у гнучкій системній архітектурі.

Нагадаємо, нещодавно компанія General Dynamics Land Systems уклала зі стартапом Epirus угоду про інтеграцію її імпульсної електромагнітної зброї Leonidas на бронемашину Stryker, яка має теж знешкоджувати дрони.

Rheinmetall Автотехніка Європа ЗАК Skynex ЗРК Німеччина ППО та ПРО Світ