fbpx
РЛС посту технічного спостереження у Рибаківці відремонтують

РЛС посту технічного спостереження у Рибаківці відремонтують

ДПСУ Кордон Морська охорона Україна Чорне море

РЛС висвітлення надводної обстановки «Наяда-5М» посту технічного спостереження у Рибаківці відремонтують.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Ремонт проведе товариство з обмеженою відповідальністю «КРОСС» за 49 392,00 гривень.

Послуги з ремонту та технічного обслуговування радіолокаційного обладнання «Наяда-5М» спеціального призначення на посту технічного спостереження «Рибаківка» включають:

  • ремонт блоку керування
  • ремонт блоку комутації
  • ремонт операторського дисплейного модуля ОДМ
  • комплексна перевірка, технічне обслуговування та налаштування функціонування радіолокаційного обладнання на посту технічного спостереження
Блок керування РЛС «Наяда-5» встановлений на судні

Це вже другий ремонт радіолокаційної станції «Наяда-5М» за останні два роки, попередній ремонт та та технічне обслуговування проходила у 2018 році у цього ж підприємства.

Тоді роботи включали ще перевстановлення програмного забезпечення та ремонт блока безперебійного живлення і обійшлись державному бюджету України у 32 486,40 гривень.

Радіолокаційна станція «Наяда-5М» призначена для виявлення надводних об’єктів, відображення на екрані індикатора кругового огляду надводної обстановки в режимах індикації відносного та поточного руху, радіолокаційного нагляду та вимірювання координат виявлених надводних об’єктів та цілей.

Як працює ця РЛС, її вмикання та налаштування можна побачити на відео де викладач Одеської морської академії розповідає основи роботи з нею:

https://youtu.be/I2FT5-vY3ls

Нагадаємо, що саме пост технічного спостереження у населеному пункті Рибаківка Державної прикордонної служби України пройде модернізацію.

Тут буде встановлено 50-метрова вежі для розміщення технічних засобів спостереження.

Серед обладнання, що монтується на вежі радіолокаційні станції, комплекс оптико-електронного спостереження, автоматична інформаційна (ідентифікаційна) система АІС та антени для зв’язку.

 

ДПСУ Кордон Морська охорона Україна Чорне море