fbpx
РНБО заявляє про підготовку кібератаки до Дня Незалежності

РНБО заявляє про підготовку кібератаки до Дня Незалежності

Кібератака Кібербезпека РНБО Російська агресія Україна

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України попереджає про ознаки підготовки до масштабної скоординованої атаки на органи державної влади України та об’єкти критичної інфраструктури напередодні Дня Незалежності.

Про це йдеться в офіційній заяві оприлюдненої на сайті РНБО України.

Мова йде про активізацію хакерського угруповання «Gamaredon», за яким стоять спецслужби Російської Федерації (РФ).

Фахівці НКЦК при РНБО України виявили тенденцію до модернізації програмних засобів кібератак з метою підвищення ефективності подолання засобів захисту та приховування своєї діяльності у скомпрометованих системах.

Під час останніх спроб атак використовуються шкідливі вкладення, які імітують документи державних органів влади, зокрема, Служби безпеки України.

Бази даних - Кібербезпека

«Злочинці розсилають шкідливі документи електронною поштою, і під час їх відкриття хакери отримують доступ до систем та мереж державної установи.», – йдеться у заяві РНБО

Фахівці НКЦК при РНБО України зазначають, що проведений аналіз шкідливих програм виявив ознаки підготовки до масштабної скоординованої атаки на органи державної влади та об’єкти критичної інфраструктури, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні напередодні Дня Незалежності та під час підготовки до чергових місцевих виборів.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив, що усі суб’єкти сектору безпеки і оборони, які забезпечують кібербезпеку у різних сферах, працюють у постійному режимі відслідковування, запобігання і відбиття кібератак.

«Кіберзагрози з боку Російської Федерації є вкрай небезпечними як для України, так і для європейських країн», – зазначив він.

НКЦК при РНБО України вже попередив суб’єктів кібербезпеки про небезпеку. У разі виявлення індикаторів компрометації необхідно невідкладно інформувати НКЦК при РНБО України (е-mail: [email protected]).

Кібератака Кібербезпека РНБО Російська агресія Україна