fbpx
Російська пропаганда вже “збила” в кілька разів більше Су-25 ніж Україна мала до війни

Російська пропаганда вже “збила” в кілька разів більше Су-25 ніж Україна мала до війни

Propaganda Війна з Росією Су-25

Російське міністерство оборони 9 липня заявило про черговий “збитий” Су-25 Повітряних сил ЗСУ.

За підрахунками спільноти MilitaryAviationUA сьогоднішній “збитий” “Грач” став 70-им для російської пропаганди.

Вони проаналізували матеріали щоденних брифінгів з початку повномасштабного вторгнення і опублікували цитати російських пропагандистів зі згадками про знищені українські штурмовики.

Очевидно, що росіяни і надалі продовжуватимуть звітувати про збиті українські Су-25. І якщо пересічні громадяни РФ далі віритимуть у ці фейки, то для будь кого, хто орієнтується у реаліях ПС ЗСУ це виглядає максимально неправдоподібно.

Українські Су-25 на Sea Breeze - 2021

До початку повномасштабного вторгнення штурмовики Су-25 стояли на озброєнні єдиної військової частини – 299 бригади тактичної авіації. За відкритими даними статті про частину у вікіпедії, в складі 299 бригади було 2 ескадрильї. Типова українська ескадрилья налічує 12 літаків.

Таким чином, росіяни вже “знищили” втричі більше Су-25, ніж Україна теоретично мала до 24 лютого 2022 року (за умови, що всі вони були боєздатні та могли виконувати завдання у повітряному просторі).

Російська пропаганда буде змушена пояснити обивателям звідки в України взялося ще мінімум 4 ескадрильї Су-25, які вже не виробляються. Очевидно, що і заяви росіян щодо інших типів знищеної української техніки не мають зв’язку з реальністю.

Propaganda Війна з Росією Су-25