fbpx
Російська субмарина проекту «Лада» завершила дослідну експлуатацію

Російська субмарина проекту «Лада» завершила дослідну експлуатацію

Азія ВМФ Росії Підводні човни Росія Світ Сусіди Флот

Головний підводний човен проекту «Лада» завершив дослідну експлуатацію у складі ВМФ Росії.

Про це інформує Мілітарний.

Дизель-електричний підводний човен «Санкт-Петербург», головний корабель проекту 677 «Лада», завершив дослідну експлуатацію, пишуть російські ЗМІ. Тепер човен визнано повноцінною бойовою одиницею російського Військово-морського флоту.

Підводні човни «Лада» розробляють з вісімдесятих років. Кілька разів роботи по проекту призупиняли через брак фінансування і труднощів під час випробування.

«Санкт-Петербург» заклали в грудні 1997 року, спустили на воду в жовтні 2004 року. У 2010 підводний човен надійшов у дослідну експлуатацію на Північний флот ВМФ Росії, яку планували завершити до початку 2017 року, але не встигли.

В ході експлуатації човна військові фахівці виявляли недоліки конструкції судна для їх виправлення в майбутніх новозбудованих кораблях.

Підводні човни проекту 677 «Лада» відносяться до четвертого покоління російських неатомних субмарин. Вони призначені для боротьби з підводними човнами та надводними кораблями.

Човни можуть здійснювати ураження берегових об’єктів, постановку мінних загороджень, проводити транспортування підрозділів та вантажів спеціального призначення.

Технічні характеристики підводних човнів проекту 677 «Лада»:

Водотоннажність – 1765 тонн,
довжина корпусу – 66,8 метра,
ширина – 7,1 метра,
підводна швидкість – до 21 вузла,
глибина занурення – до 300 метрів,
автономність – 45 діб,
екіпаж – 36 чоловік,
човни оснащені шістьма 533-мм торпедними апаратами,
боєзапас – 18 торпед.

У минулому році підводний човен «Санкт-Петербург» пройшов технічне обслуговування та модернізацію. Другий і третій серійний підводний човен проекту 677, «Кронштадт» і «Великие Луки», планують передати ВМФ Росії в 2022 році.

Нагадаємо, що нещодавно російська атомна субмарина «Орёл» проєкту 949А «Антей» втратила хід біля узбережжя Данії. Подія сталась 30 липня на схід від данського міста Орхус на відстані близько двох морських миль від узбережжя. Після втрати ходу підводний човен дрейфував зі швидкістю 1,5 вузла.

Азія ВМФ Росії Підводні човни Росія Світ Сусіди Флот