fbpx
Російські оборонні компанії втрачають прибутки та вибувають з світового ТОП-25 – SIPRI

Російські оборонні компанії втрачають прибутки та вибувають з світового ТОП-25 – SIPRI

SIPRI ОПК Росія Світ

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру (SIPRI) оприлюднив дані аналізу глобального ринку озброєння в 2019 році.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на відповідні дані.

Аналітичний центр звертає увагу на те, що на фоні загального росту продажів на 8,5% російські компанії погіршили свої показники.

Якщо у 2018 році в ТОП-25 найуспішніших оборонних компаній російських було три, то тепер лише дві.

Список лідерів залишила російська “Об’єднана авіаційна корпорація” (ОАК). За оцінками SIPRI, ОАК у 2019 порівняно з попереднім роком погіршив свої показники на $1,3 млрд. “Алмаз-Антей” та “Об’єднана суднобудівна компанія” заробили менше на $634 млн порівняно з 2018.

Науковий співробітник SIPRI Олександра Куїмова пояснила стагнацію компанії:

“Внутрішня конкуренція та зменшення державних витрат на модернізацію флоту були двома головними проблемами для Об’єднаної суднобудівної компанії в 2019 році”.

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру — міжнародний аналітичний центр, що спеціалізується на дослідженні збройних конфліктів, озброєнь, контролю за озброєнням та процесами роззброєння.

Заснований у 1966 році у Стокгольмі. SIPRI надає дані, власний аналіз та рекомендації, засновані на відкритих джерелах.


Читайте також: Росія та КНР отримали нові санкції від США


Варто зазначити, що методика Інституту має обмеження (оскільки враховує переважно відкриту інформацію), що часто стає підставою для хибних висновків.

Нагадаємо, раніше SIPRI опублікував звіт, в якому стверджував, що Україна після початку війни з Росією продовжила виконувати контракти укладені до 2014, що не відповідає дійсності.

SIPRI ОПК Росія Світ