fbpx
Російські підрозділи виводять з українського Криму після “раптової перевірки”

Російські підрозділи виводять з українського Криму після “раптової перевірки”

Азія Крим Російська агресія Росія Світ

Міністерство оборони РФ показало кадри на яких російська армія полишає окупований Крим.

За повідомленням силового відомства країни-агресора, зараз підрозділи Південного округу та Повітряно-десантних військ здійснюють марші до залізничних станцій, на аеродроми та вантажаться у десантні кораблі.

Таким чином вони виконують наказ міністра оборони РФ С. Шойгу, який доручив до 1 травня 2021 року повернути задіяні у “раптовій перевірці” військових до пунктів постійної дислокації.

На відео, яке показали росіяни нібито погрузка на станціях Феодосія та Керч. Також – завантаження у десантні кораблі підрозділів морської піхоти Каспійської флотилії.

Напередодні, в маневрах на полігоні “Опук” в окупованому Кримі було задіяно 10 тис. військовослужбовців.

Було задіяно 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки зі складу загальновійськового об’єднання ПВО (південного військового округу), Чорноморського флоту, Каспійської флотилії і з’єднань ВДВ, та понад 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення.

Російська мотострілецька бригада на полігоні Погоново у Воронежі, Росія. Супутникове зображення, зроблене 10 квітня. Супутникове зображення © 2021 Maxar Technologies

Аналітики Conflict Intelligence Team звертають увагу на те, що попри наказ Шойгу частина російських військ перекинутих до кордонів з Україною залишатиметься там до осені 2021 року. Підрозділи 41-ої армії на полігоні “Погоново” під Воронежем будуть чекати масштабних навчань “Захід-2021”.

 

Азія Крим Російська агресія Росія Світ