fbpx
Російські танкісти розкритикували решітки на своїх танках

Російські танкісти розкритикували решітки на своїх танках

Бронетехніка ЗС Росії Росія Сусіди Танк

Російські командири танків розкритикували протикумулятивні решітки, які встановлювались на башти танків.

Про це розповів капітан-танкіст армії Росії Олексій Ухачов в інтерв’ю російському виданню «Московский Комсомолец».

За словами Олексія Ухачова всі решітки їм довелося викинути, через відсутність користі від них.

Додаткові імпровізовані протикумулятивні екрани, які мали захищати верхню півсферу танка, російські військові почали встановлювати на танки у 2021 році.

Російський танкіст розповів, що через ці решітки не рухався кулемет, згорали радіостанції, коли антена замикалась об решітку.

Танк Т-72Б3 ЗС РФ з новим захистом. Серпень 2021

Також, якщо буде якесь загоряння, з танка просто неможливо вибратися.

«Решітки ми спочатку наварили на танки, а потім їх зняли. По-перше, незручно: кулемет не рухається, антена коли замикає об решітку – згоряє радіостанція, зв’язок зникає. І якщо буде якесь загоряння, там просто нереально вибратися з танка. Тому що коли встаєш у повний зріст – упираєшся. Тому їх усі зняли та викинули», – розповів капітан-танкіст армії Росії Олексій Ухачов.

Російський танкіст Олексій Ухачов був ліквідований Збройними Силами України 10-го травня.

«10 травня капітан Олексій Ухачов загинув під час спеціальної військової операції. Вбито осколком української ракети Точка-У у Балаклії. Це було вже друге його відрядження на спецоперацію», – йдеться у повідомлені видання «Московский Комсомолец».

Російські солдати та танк Т-72Б3. Фото з архіву Олексія Ухачова

Імовірно, цими решітка російські військові мали намір підняти захист танків від переносного протитанкового ракетного комплексу «Javelin», який стоїть на озброєні України.

FGM-148 «Javelin» може уражати ціль в найменш захищену частину танка — дах, таким чином залишковий струмінь завдяки калібру БЧ матиме потужний позаброньовий вплив.

У ході війни Росії з Україною не було зафіксовано випадків, коли подібним екранам вдавалося захистити танк від ураження з протитанкового комплексу верхньої частини башти.

Бронетехніка ЗС Росії Росія Сусіди Танк