fbpx
Російські Ту-160 відпрацювали умовне бомбометання у 90 км від української Волині

Російські Ту-160 відпрацювали умовне бомбометання у 90 км від української Волині

Авіація Білорусь Бомбардувальник ВПС Білорусі ПКС Росії Росія Світ Сусіди Ту-160

Російські бомбардувальники Ту-160 відпрацювали умовне нанесення ударів по наземним цілям на відстані 90 км від українського кордону.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні міноборони Білорусі повідомило, що два надзвукові стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-160 повітряно-космічних сил Росії відпрацювали низку навчально-бойових завдань в небі біля західного кордону країни.

Бомбардувальники здійснили імітацію бомбометання на авіаційному полігоні «Ружанський» без застосування авіаційних засобів ураження.

Білоруський 210-й  авіаційний полігон «Ружанський» розташований на території трьох районів Брестської області – Пружанський, Івацевичський та Березовський, за 90 кілометрів від української Волині. Загальна площа – понад 7,5 тисяч гектарів.

Одночасно винищувальна авіація Білоруських повітряних сил здійснила умовне перехоплення Ту-160 і забезпечила супровід літаків за маршрутом польоту.

Винищувачі Су-30СМ ВПС Білорусі. Фото: Белта

Також стало відомо, що Лукашенко просить Росію підключити стратегічну авіацію до постійних  чергування на кордонах.

“Як я вчора помітив, вони направили сюди стратегічні бомбардувальники у супроводі наших винищувачів. Ми повинні постійно моніторити ситуацію на кордоні. Нехай пищать, кричать. Так, це бомбардувальники, які здатні нести. Але у нас немає іншого виходу. Ми повинні бачити, що вони там роблять за межами”, – сказав Лукашенко.

Окрім того він повідомив, що країни Балтії, Польща та Україна – повинні моніторити російські та білоруські військовослужбовці.

“Про це Ми домовилися з росіянами, нам не можна жартувати, ситуація там серйозна”, – уточнив Лукашенко.

Учора, ми повідомляли, що Білорусь дозволила бомбардувальникам ТУ-22М3 Росії проводити польоти у своєму повітряному просторі на регулярній основі. Була відпрацьована практична взаємодія у повітрі винищувальної авіації, що входить до комплекту єдиної системи військ протиповітряної оборони.

Бомбардувальник ТУ-22М3 ПС Росії та винищувач Су-30СМ ПС Білорусі у повітряному просторі Білорусі. Листопад 2021

Було виконано завдання патрулювання державного кордону у повітряному просторі Республіки Білорусь. До якого залучили два бомбардувальники ТУ-22М3 Повітряно-космічних сил Росії.

Авіація Білорусь Бомбардувальник ВПС Білорусі ПКС Росії Росія Світ Сусіди Ту-160