fbpx
Російський канал видав пораненого бойовика за мирного жителя

Російський канал видав пораненого бойовика за мирного жителя

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда Росія Україна

На Донбасі російські пропагандисти зняли сюжет про пораненого бойовика О.Слєпцова, якого видавали за жертву українського снайпера, як мирного мешканця.

Про це повідомляє Мілітарний.

Співробітники державного федерального інформаційного телеканалу «Россия-24» провели зйомку пропагандистського сюжету на окупованій території України.

У сюжеті для дискредитації українських військових пропагандисти видавали пораненого бойовика за мирного мешканця, який не причетний до незаконних збройних формувань.

В окупованому селі Олександрівськ пропагандисти розповідають про українських снайперів, які стріляють в мирних жителів, для прикладу вони знімають кульове поранення Олександра Слєпцова.

Він отримав поранення черевної порожнини та доставлений в хірургічне відділення міської лікарні у лютому 2021 року.

«В результаті обстрілу селища Олександрівка осколкове поранення черевної порожнини отримав мирний житель 1999 року народження», – розповідали тоді ЗМІ РФ.

Тоді російська пропаганда повідомляла, що він отримав поранення не в результаті роботи снайпера, а в результаті обстрілу його будинку з важкого озброєння.

Про поранення Слєпцова Олександра у лютому 2021 року

В даних російських сюжетах замовчується те, що до поранення Олександра Слєпцов був помічений на службі у бойовиків.

Олександра Слєпцов на службі у бойовиків

На своїй сторінці у соціальній мережі «Однокласники» Олександр Слєпцов видалив фотографії та будь-які згадування про службу в лавах незаконних збройних формувань.

Сторінка Олександра Слєпцов у соціальній мережі за жовтень 2021 року

Слєпцова було внесено в базу сайту «Миротворець», де зібрано його фотографії на службі окупаційних сил Росії до видалення, на яких найманець позує у військовій формі зі зброєю.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ Росії також розповсюджувало неправдиву інформацію про те, що місія ОБСЄ не фіксувала військову техніку, яка порушувала український кордон з боку Росії.

Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда Росія Україна