fbpx
Російський корабель підійшов до узбережжя біля Бердянську (оновлено)

Російський корабель підійшов до узбережжя біля Бердянську (оновлено)

Азовське море Бердянськ Берегова охорона Росії Російська агресія Україна

Російський прикордонний корабель підійшов до узбережжя біля Бердянську на Азовському морі на відстань менше 2 миль, – розказав колишній постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його інформацією здійснив це прикордонний сторожовий корабель з бортовим номером 499 проєкту 10410.

Корабель Морської охорони виявив підозрілі дії та приписало російському кораблю відійти від зазначеного району.

На що противник відповів зіславшись угоду по Азовському морю, що це є «внутрішнім морем двох держав» та такі дії не заборонені.

«Зазначена подія сталась в районі Маріуполя на відстані близько 10 морських миль від міста. Наш корабель зафіксував катер російських прикордонників в районі розподілу руху суден. Його було поінформовано, щодо виходу з цього району аби не створювати небезпеку плавання та навігації, на що отримали відповідь, що він виконує завдання які йому поставлені та те що Азовське море є внутрішніми водами двох країн. Але з цього району він знявся», – прокоментував подію речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко

Після 2014-го року такі дії Росії на Азовському морі стали регулярними і майже припинились після перекидання сюди корабельно-катерного угрупування ВМС ЗС України, проте як бачимо російські провокації без наших симетричних дій продовжуються.

У січні 2020 року під час планової роботи з висвітлення підводної та надводної обстановки вертольотом Морської авіаційної бригади на дистанції близько 10 морських миль виявлено корабель берегової охорони ФСБ Росії «Усть-Лабинск» з бортовим номером 393, що здійснював розвідку українського узбережжя на Азовському морі.

Тоді після кількох обльотів над акваторією якірної стоянки, морські авіатори примусили екіпаж російського корабля відійти від українського берега на відповідну відстань.

Азовське море Бердянськ Берегова охорона Росії Російська агресія Україна