fbpx
Російський літак збив американський MQ-9 Reaper в небі над Чорним морем

Російський літак збив американський MQ-9 Reaper в небі над Чорним морем

MQ-9 Reaper Авіаінциденти Росія США

Два російські літаки Су-27 здійснили небезпечний маневр під час перехоплення безпілотного літака MQ-9 Reaper ВПС США, що призвело до його падіння у Чорному морі.

Про це повідомляє Європейське командування США (USEUCOM), що відповідає за військові операції США в Європі.

Приблизно о 7:03 ранку один із російських літаків Су-27 зачепив гвинт БПЛА MQ-9, через що американським силам довелося втопити пошкоджений MQ-9 у міжнародних водах.

Кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали пальне та летіли перед MQ-9 у небезпечній манері. Цей інцидент демонструє відсутність компетентності на додаток до того, що він небезпечний і непрофесійний.

Су-27 ВКС Росії

Командувач ВПС США генерал Джеймс Хекер зазначив, що саме російський літак пошкодив американський безпілотник і це призвело до падіння БПЛА.

«Наш безпілотник MQ-9 виконував звичайну операцію в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і вразив російський літак, це призвело до катастрофи та повної втрати MQ-9», — сказав Хекер.

За словами представників командування, цей інцидент – приклад агресивних дій російських пілотів під час взаємодії з літаками США та союзників у міжнародному повітряному просторі, у тому числі над Чорним морем. Ці агресивні дії російського авіаційного екіпажу небезпечні та можуть призвести до прорахунків і ненавмисної ескалації.

У ці хвилини поблизу узбережжя Румунії працює протичовновий літак P-8A Poseidon ВМС США. До зони Чорного моря не входить, імовірно, через інцидент з американським безпілотником.

MQ-9 Reaper Авіаінциденти Росія США