fbpx
Росія атакувала Київ балістичними та крилатими ракетами 

Росія атакувала Київ балістичними та крилатими ракетами 

Балістичні ракети Війна з Росією ЗС Росії Київ Київщина Крилаті ракети ППО та ПРО ПС ЗСУ Ракетний удар Україна

Російські окупанти обстріляли Київщину балістичними та крилатими ракетами наземного базування.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Уже вдруге за нинішню добу росіяни здійснили ракетний удар по території України.

У Києві під час повітряної тривоги пролунало кілька потужних вибухів.

Повідомляється, що близько 11:30 у понеділок, 29 травня, росіяни атакували Київщину балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Искандер».

За даними військових, загалом по Україні випустили 11 ракет: «Искандер-М» – балістичні та крилаті «Искандер-К» з північного напрямку.

“Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі знищено”, – повідомив Валерій Залужний.

Це була вже 16-та російська атака на українську столицю від початку цього місяця.

“Таким чином ворог змінив тактику: після тривалих виключно нічних нападів наніс удар по мирному місту вдень, коли більшість мешканців перебували на роботі і на вулицях. Тобто рашисти явно демонструють, що націлені на знищення цивільного населення”, – наголосили у пресслужбі Київської міської військової адміністрації з посиланням на коментар очільника КМВА Сергія Попка.

За інформацією міської влади, влучань у Києві немає, але зафіксовано падіння уламків у трьох районах міста. В Оболонському районі зафіксовано три випадки, також по одному в Деснянському та Дніпровському. Обійшлося без критичних руйнувань.

У КМВА повідомляють, що є один потерпілий, якого госпіталізовано до лікарні. Наразі інформація щодо потерпілих ще уточнюється.

Нагадаємо, що з 00.00 год по 05.00 год 29 травня 2023 року російські окупанти атакували військові інфраструктурні об’єкти України крилатими ракетами та безпілотниками. Протиповітряна оборона знищила 37 ракет з 40 запущених, а також 29 дронів-камікадзе з близько 35.

Балістичні ракети Війна з Росією ЗС Росії Київ Київщина Крилаті ракети ППО та ПРО ПС ЗСУ Ракетний удар Україна