fbpx
Росія фактично включила КНДР у війну з Україною – Зеленський

Росія фактично включила КНДР у війну з Україною – Зеленський

Азія Війна з Росією Північна Корея (КНДР) Росія Україна

Російська Федерація фактично включила Північну Корею у повномасштабну російсько-українську війну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

«Провів Ставку. Кілька питань. Серед головного була доповідь розвідок – Служби зовнішньої розвідки та ГУР щодо намірів росіян на осінь – зиму. Все доволі детально. Фактично включення у війну Північної Кореї. Також – відносини Росії з деякими іншими країнами, які, на жаль, інвестують у затягування війни», – йдеться у повідомленні.

Зеленський поставив завдання Силам безпеки та оборони, уряду та дипломатам. Він повідомив, що реакція буде настільки жорсткою, настільки треба для захисту України.

Військові КНДР (Північної Кореї) на параді. Фото: kcna.kp

Крім того, буде й відповідна робота з партнерами, щоб російські наміри не спрацювали.

Північнокорейські військові в Україні

Нещодавно повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підтвердив передачу до складу Збройних сил Росії північнокорейських солдатів.

За його словами, військова допомога з боку КНДР продовжує розширюватись і не обмежується передачею зброї, включно з балістичними ракетами та боєприпасами.

В рамках союзництва між країнами, Росія отримала можливість залучати північнокорейських військових та спеціалістів.

Видання The Guardian повідомляло, що відправка північнокорейських спеціалістів спочатку була пов’язана з допомогою у використанні ОТРК KN-23.

Окрім цього, повідомлялося, що невелика кількість корейських інженерів була відправлена на Донбас для обслуговування артилерійських снарядів.

Керівника Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко розповів, що інженери КНДР фіксують дефекти боєприпасів і спостерігають за їхнім використанням російськими військами.

Ці військові, за словами Коваленка, супроводжують вантажі, фіксують брак і дивляться за використанням боєприпасів російською армією.

Азія Війна з Росією Північна Корея (КНДР) Росія Україна